Eksperti: Ieguvēji no LNT un TV5 pārdošanas būs skatītāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas televīzijas skatītāji no [s:16442] būs tikai ieguvēji, jo jaunais īpašnieks spēs ieguldīt daudz lielākus resursus satura kvalitātē, uzskata aģentūras LETA aptaujātie mediju eksperti.

Kā ziņots, 100% LNT un 70% TV5 iegādājies ASV mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošā starptautiskā koncerna «News Corporation» uzņēmums «News Corp Europe».

Mediju eksperts Rolands Tjarve uzsvēra, ka līdz ar telekompāniju īpašnieka maiņu pieaugs abu mediju satura kvalitāte, jo jaunais īpašnieks būs spējīgs piesaistīt un ieguldīt daudz lielākus finanšu resursus satura un programmu attīstībā.

«LNT jau tagad ir tirgus līderis un tāds tas arī, visticamāk, saglabāsies. Vienlaikus no šī darījuma iegūs gan skatītājs, gan medija kvalitāte,» uzsvēra Tjarve.

Arī mediju eksperte Anda Rožkalne norādīja, ka skatītāji būs ieguvēji, jo Latvijā šajā tirgū valda asa konkurence, tāpēc būs jānodrošina kvalitatīvs mediju programmu saturs. Līdz ar to Latvijas skatītājiem tiks piedāvāti kvalitatīvi seriāli un filmas.

Rožkalne uzsvēra, ka neizbēgami mainīsies televīziju profils un koncepcija. Pēc viņas domām, notiks satura vienādošanās ar citās valstīs veidotu saturu, kas nu tiks pārdots arī Latvijā.

«Neizbēgama būs kopējā mediju standartizācija un atsvešināšanās no vietējo skatītāju īpatnībām,» sacīja Rožkalne.

Abi eksperti pauda cerību, ka netiks atstāta novārtā pašmāju raidījumu ražošana un jaunais īpašnieks būs ieinteresēts to attīstīšanā.

Tāpat tiek uzsvērts, ka šajos apstākļos parādās potenciāls sabiedriskajai televīzijai, kas nu varēs ražot un atsevišķam skatītāju lokam piedāvāt oriģinālus raidījumus, kurus nepiedāvās starptautiskais koncerns.

Kā ziņots, «News Corp Europe» virza un vada «News Corporation» investīcijas Eiropā. Kompānija jau investējusi Bulgārijas, Polijas, Serbijas, Turcijas, Rumānijas un tagad arī Latvijas telekompānijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu