Kaļužnijs: Krievijas pusē problēmu ar robežlīguma ratificēšanu nebūs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Krievijas pusē problēmu ar Latvijas un Krievijas robežlīguma ratificēšanu nebūs, šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā «900 sekundes» sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Viktors Kaļužnijs.

«Nav nekādu problēmu,» sacīja Kaļužnijs un piebilda, ka pēc desmit dienām Latvijā ieradīsies Krievijas parlamenta komisija, kas vēlreiz apstiprinās, ka nekādu problēmu šā jautājuma tālākajā virzībā nav. Pēc Kaļužnija teiktā, nav pareizi apgalvot, ka Krievija vispirms nogaida, kad Latvija ratificēs robežlīgumu, jo Krievijas parlamentā ir cita likumu saskaņošanas shēma nekā Latvijā. Pēc vēstnieka domām, robežlīgums varētu tikt ratificēts līdz jūnija beigām.

Līguma ratifikācija gan Latvijā, gan arī Krievijā virzās uz priekšu, sacīja vēstnieks, atzīmējot, ka tikko atgriezies no Maskavas, kur notikušas konsultācijas Ārlietu ministrijā, Valsts domē un Kremlī.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā skatīs likumprojektu par Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikāciju.

Lai Maskavā starp abu valstu premjerministriem — Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP) un Krievijas premjerministru Mihailu Fradkovu — parakstītais Latvijas un Krievijas robežlīgums stātos spēkā, tas jāratificē abu valstu parlamentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu