Par Ļitviņenko slepkavību izvirza apsūdzības Lugovojam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas prokurori otrdien paziņoja par apsūdzību izvirzīšanu slepkavībā Krievijas uzņēmējam Andrejam Lugovojam, vainojot viņu bijušā Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) aģenta Aleksandra Ļitviņenko noindēšanā.

«Mēs šodien secinājām, ka policijas atsūtītie pierādījumi ir pietiekami Andreja Lugovoja apsūdzēšanai par Ļitviņenko noslepkavošanu, viņu tīši noindējot,» paziņoja Karaliskā prokuratūras dienesta (CPS) vadītājs sers Kens Makdonalds. Viņš sacīja, ka instruējis CPS juristus «nekavējoties spert soļus», lai Krievija izdotu Lugovoju un viņu varētu saukt tiesas priekšā Londonā par «šo ārkārtīgi smago noziegumu».

Ļitviņenko organismā pēc nāves tika atrasts liels daudzums radioaktīvā polonija 210. Ļitviņenko domubiedri uzskata, ka bijušo izlūku nogalinājuši Krievijas valdības dienestu pārstāvji, tā atriebjoties par viņa opozicionāro nostāju pret Krievijas līderi Vladimiru Putinu.

Lietā līdz šim kā galvenais aizdomās turamais figurēja bijušais VDK darbinieks Lugovojs, kas pagājušā gada 1. novembrī kādā Londonas viesnīcā tikās ar Ļitviņenko. Tieši šajā dienā bijušajam izlūkam arī sākās veselības problēmas.

Lugovojs gan savu vainu slepkavībā līdz šim noliedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu