Videočatā — «Re:public»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Šī diena, 31. maijs, «Re:public» ir darbīga diena — šodien nāk klajā grupas albums «Atbrīvots», kura pirmie eksemplāri tiks dāvināti Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, premjeram Aigaram Kalvītim, abiem prezidenta kandidātiem Aivaram Endziņam un Valdim Zatleram, Indulim Emsim un Aivaram Lembergam.

«Apollo» videočatā

Grupa «Re:public» jau iepriekš tieši un netieši iesaistījusies sabiedriskajos procesos Latvijā, aicinot klausītājus aktīvāk paust savu viedokli, piemēram, piedaloties Saeimas vēlēšanās un atbalstot prezidentes nostāju drošības likumos.

Apollo:
Labdien! Vai varam sākt čatu?
 
re:public:
Labdien, varam sākt!

zivs:
Ja zelta zivtina piedaavaatu izpildiit triis Jusu veleesanaas,kaadas taas buutu?
 
re:public:
Miers un saticiiba uz zemes:) Jaunu prezidentu :) Gribeetos vienkaarshas veeleeshanaas - daudz siera, jo man garsho siers, lai buutu daudz gjitaaras stiigas, lai vareetu aizbraukt uz Tibetu. Jaanis - gribeetu paceljot, aibraukt uz Islandi, man gribeetos, lai uzdaavina mikrafonu, kuru nevar sapleest. Un treshaa veeleeshanaas, lai man vienmeer buutu zelta zivtinja.
 
leedia:
kā radās diska nosaukums?
 
re:public:
No dziesmas. Studijaa radiijaam 30 dziesmas 20 bija pabeigtas, no kuraam atlasiijaam 11 dziesmas, kas rada noskanju,kas ljauj justies briiviem, atbriivoties.
 
princese:
Kapeec Ivars neizteica savu viedokli par gariigo un seksuaalo saskanu?
 
re:public:
Man jau liekas, ka 51 % ir gariigaa un 49% seksuaalaa. Citi tur meklee seksu, bet galvenaa jau ir gariiga saikne.
 
saule:
Kurā Latvijas pilsētā ir atsaucīgākā publika?
 
re:public:
Daudzaas ir atsuaciiga -Valmiera, Liepaaja, Jeekabpils, Riiga.. Tas ir atkariigs arii no pasha pasaakuma. Protams, saliidzinot to kaa latvieshi uznjem aarzemju maaksliniekus, publika ir atsauciigaaka nekaa pret saveejiem. Ir arii pilseetas, kur atsauciiba galiigi nav liela.
 
pika:
Kurās pilsētās būs jūsu koncerti?
 
re:public:
Buusi 2. un 9.juunijaa Riigaa, 24. juunijaa Ventspilii. Juulijaa Laikam buusim Ropazjos, Valmieraa, Liepaajaa, bet tur veel ir jaaskataas. To paskatieties muusu maajas lapaa..
 
Ezhu papus:
Vai paši neesat lejupielādējuši kādu dziesmu no DC++?
 
re:public:
Esmu sen, sen atpakalj. Es nolaadeeju MP3, jo nav laba kvalitaate. Ja grib kvalitatiivi klausiities muuziku, tomeer ir jaapeerk disks.
 
pdz:
Vai jums šķiet normāli, ak mūziķis - Kivičš raksta publisku dienassgrāmatu?
 
re:public:
Mums ir savaadaaka nostaaja shajos jautaajumos, jo jau no pasha saakuma savu privaato dziivi nodaliijushi no muuzikas un zjurnaalisti ir to sapratushi un respektee. Regulaari jau pienaak jautaajumi vai negribam privaataas bildes publiceet. Andris ir izveeleejies savu celju.
 
opis:
neuztverat to personigi, bet es gribu savu vineeto disku uzdaavinaat Tarassam..Lai vinjsh zin kas ir grupa Re:public. p.s.-to kad es gribu uzdaavinaat juusu dikstu Tarassam nenoziimee kad man nepatiik juusu dziesmas.
 
re:public:
Tarasam mees noteikti iedosim savu disku, Tie, kas atnaaks uz otraa labuma pirmo tusinju noteikti redzees kaa Tarass speelee.
 
zaķis:
Vai jums nekaitina uzbāzīgas fanes un vai jums tādas ir?
 
re:public:
Kaitina. Ir bijushas. Bija taadas meitenes, kas daavinaaja mantinjas un sekoja Jaanim liidz pat birojam. Beigaas gan tas druscinj pa taalu aigaaja. Bet fani mums patiik.
 
zz koks:
Kā mainījusies ir Jusu draugu,pazinu,radinieku attieksme pret Jums kops esat atpaziistamas personiibas?
 
re:public:
Tie tuvaakie draugi jau ir tie, kas muus pazina pirms shiis atpaziistamiibas saakshanaas. Vinji ir bijushi arii tad, kad nav paaraak labi gaajis. Kad bija tas lielasi bums ar Streelnieci, paraadiijaas daudz pazinjas, bet kad tas noplaka, tad arii pazuda. Man ir bijis taa, ka apstaadina policija par aatruma paarsniegshanu un atbriivo, jo esmu atpaziistams.
 
vecumdienas:
Līdz cik gadiem mūziķis var dziedāt un kad vajadzētu kāpt nost no skatuves?
 
re:public:
Kad nav vairs ko jaunu pateikt... Tad ir jaakaapj nost, jo atgremot nav jeegas. Viss ir atkariigs arii no muuzikas stiliem, var jau speeleet arii vecos gabalus..
 
konkurents:
Vai Latvijā mūziķu starpā ir sīva konkurence?
 
re:public:
Muusu izpratne ir taad, ka Latvijaa nevar teikt, ka ir konkurence. Nav jau iisti par ko ciiniities un daliit. Taa ir taada draudziiba. Kopiigos pasaakumos ir vairaak tusinjsh, nevis taada konkureeshana. Tuvaaki jau ir tie muuzikji, ar kuriem ir vairaak sanaacis sadarboties. Tajaa pashaa laikaa muusu 1. tuure bija ar Labveeliigo tipu, ar vinjiem vienmeer draudziigi aprunaajamies.
 
sports:
VAi Jus nodarbojaties ar sportu? ja jaa kadiem sporta veidiem?
 
re:public:
Jaa, man patiik braukt ar ritenjiem. Ar sportu agraak sanaaca vairaak nodarboties. Bet reizeem uzspeeleeju skvoshu.
 
pika:
geju un lesbiešu - draudzības dienas!!!
 
re:public:
Mees esam vairaak tomeer gjimenju veertiibu aizstaavji, kur ir gan teetis, gan mamma. Ja neiet runa par beerniem, tad jau lai ir divas sievietes vai divi viirieshi kopaa, kameer mums to neuzspiezj. Skaidrs gan nav tas, ko vinji ar to grib pateikt, ir tachu citas praatiigas lietas, ko var tajaa laikaa dariit.
 
Ezhu papus:
Vai esat kādreiz kāvušies dēļ meitenes?
 
re:public:
Jaa, ir gadiijies...
 
opis:
Ko jūs domājat par geju un lezbiešu gājienu?
 
re:public:
Protams, ka uz pasaules ir dazjaadi cilveeki un katrs var buut taads kaads ir, bet nevajag citiem to uzspiest. Par taam gjimeneem, kur ir divas mammas vai divi teeti, esam ljoti noliedzoshi.
 
kope:
Labdien! Vai esat apmierināti ar mūzikas izdevniecību, kuras paspārnē klajā nāca Jūsu jaunais albums?
 
re:public:
Visumaa jau Platform ir atbalstiijis, pie siikumiem negribas piekasiities, bet vispaar cepuri nost!
 
tradicija:
vai Juusu grupai ir kaads iipass rituaals vai tradiicijas?
 
re:public:
Mees vienmeer sadodamies rokaas un nokliedzam klaadu fraazi.
 
Ezhu papus:
Vai esat apsvēruši izveidot COVER versiju kādai no maestro Raimonda Paula dziemām?
 
re:public:
Man ir viena Raimonda Paula COVER versija - Rudens lapa. To var atrasts kompakdiskaa Jāņi dzied.
 
opis:
ALBŪMĀ IR 11 DZIESMAS
 
re:public:
Apsveicam, Tu esi uzvareejis, sazinaasimies ar Tevi peec chata.
 
tradicija:
Ko Jūs esat gatavi upurēt karjeras dēļ??
 
re:public:
Muzikaalaas karjeras deelj esam gatavi upureet savu karjeru. Ja paveertos iespeejas tikt arii taalaak par Latviju, tad noteikti. Galvenais, lai buutu izaugsme, lai pashiem patiktu tas ko daram.
 
komponists:
kas ir jūsu auditorija - mazas meitenes?
 
re:public:
Kopsh nav otra Streelniece uzrakstiita, mazaas meitenes ir mazaak palikushas. Shis albums ir skarbaaks un uzrunaa nedaudz citu auditoriju..
 
Ezhu papus:
Vai nākamgad piedalisieties Eirovizijas nacionālajā atlasē?
 
re:public:
Domaajam, ka nee, bet nekad nesaki nee. Man patika, kaaa Raimonds Pauls pateica, ka vinjsh to neuzskata kaa dziesmu konkursu..
 
Ezhu papus:
Vai Jūs esat atpazīstami leissos vai estiķos?
 
re:public:
Par to mees domaajam, tie ir naakotnes plaani..
 
zaza:
Vai ir vajadzīgs "īpašs garīgais" lai radītu foršas dziesmas?
 
re:public:
Jaa, protams. Garastaavoklis noteikti ietekmee to, kaada sanaaks dziesma.
 
armands:
kāpēc re:public vairs nau tik popurāls kā agrāk?
 
re:public:
Ir savaadaakas dziesmas. Cilveeki iipashi negrib klausiities nopietnas dziesmas. Daudzies patiik vieglas dziesminjas paklausiities peec darba dienas..
 
nauda:
Cik var nopelnīt mūziķis?
 
re:public:
Speeleejot banketus un baliites var nopelniit daudz. Jautaajums, kaada veida muuzikjis esi. Muuzikju grupaam katrai arii savaadaak maksaa - tiem, kas ir populaari, maksaa padsmit un divdesmit tuukstoshus... Jo zinaamaaks esi, jo labaak maksaa.
 
zz koks:
Ar ko Jus nodarbojaties ikdienaa,kur straadaajat? Vai pelnat tikai ar muziku?
 
re:public:
Ivars ar Peeteri straadaa ar muuziku arii bez grupas un piedalaas studiju darbos. Raimonds un es vairaak darbojamies ar skaitljiem un datiem. Dinaara ir modele un Tarass straadaa bankaa.
 
Dziesma:
Uzdziedat kaut ko! Lūdzu!
 
re:public:
Mums nav liidzi gjitaaras..
 
Ezhu papus:
Kapēc Jums nav dziesmas krievu valodā?
 
re:public:
Nav taisniiba, pirmajaa albumaa bija.
 
meitene:
ko dariet brīvajā laikā?
 
re:public:
Mums briivaa laika ir maz.. Lai mees buutu paeedushi, mees straadaajam papildus darbos. Vakaros nodarbojamies ar grupas lietaam. Un tajaas briivajaas dienaas, audzinu beernus, braucu uz laukiem un nodarbojamies ar ritenjbraukshanu.
 
Ezhu papus:
Vai DC++ ir pieejams jusu jaunais albums? :)
 
re:public:
Par piraatismu - probleema ir taa, ka Latvijaa sabiedriiba nav izaudzinaata taa, ka tas ir kaut kas slikts. Rezultaats ir taads, ka muuzikju izaugsmes iespeejas tiek ierobezjotas. Ar disku Latvijaa praktiski nav iespeejams. Ar to ciiniities arii nav iespeejams, jo elektroniskie dziesmu variantiem ir naakotne. Un cilveeki var pa velti dabuut, kaapeec lai pirktu. Taapeec arii uztaisiijaam taadu albuma veecinju, kuram uztaisiit DC++ nav iespeejams.
 
bite:
Kapēc Jums nomainījās grupas menedžmets?
 
re:public:
Gjirts mums bija jau no pasha saakuma, tad vinjsh mainiija darbu un naakamais menedzjers izveeleejaas gjimenes lietas un taa mums atkal ir Gjirts.
 
Mxm:
Vai spēlējat arī privātās ballītēs un cik tas maksā?
 
re:public:
Taa ir ljoti kuteliiga lieta, jo muusu dziesmas ir taadas savaadaakas, kaut gan esam speeleejushi. Ja gribat zinaat, cik tas meaksaa, jums jaagriezjas pie muusu menedzjera.
 
Ezhu papus:
Vai esat apsveerusi domu kaadreiz izpildiit L Reinika sacereetu dziesmu?
 
re:public:
Nee. Es domaaju, ka vinjsh ljoti labi izpilda pats savas dziesmas.
 
Edza:
sveiciens novadniekiem!!! Malaci puikas un meica! Jumpravas spilgtaka kompazicija jusuprat?
 
re:public:
Man patiik dziesmas Karogs, Kas notiek otrajaa staavaa...
 
piciņa:
Vai grupai nav pamainījies sastāvs? Bundzinieka vārds tāds svešs izliekās.:( ??
 
re:public:
Jaa, mums tagad ir bundzinieks Tarass. Vinjsh ir iestraadaajies, Ieprieksheejais dosies uz Kjiinu un taisiis tur biznesu.
 
daile:
kapec jums nav forsas dziesmas
 
re:public:
Ir labi, ka ir dazjaadi viedoklji.
 
zaza:
Kā un kur radās "strēlniece"?
 
re:public:
Vispirms radaas melodija, kad iisti veel nebija grupa. Man bija draugs, ar kuru kopaa uztaisiijaam demo versiju ar tekstu anglju valodaa. Veelaa, kad saakaam nopietni straadaat, radaas teksts latviski. Saakumaa pat par to tekstu smeejaamies un ilgi domaajaam vai vajag izlaist, bet nu izdevaa un aizgaaja.
 
..Bē..:
Kura no Jūsu izpildītajām dziesmām, Jums pašiem tīk vislabāk?
 
re:public:
Ir daudz dziesmas, kas nav ne shajaa, ne pagaajushajaa albumaa iekljautas. Ir dazjas taadas, kas palikushas aiz laktinjas. Ir dziesmas, kas miiljaakas kaa citas, bet vienu izvirziit nevar. Patika dziesma Nakts pieder putniem, bet taa ir ljoti leena un iisti nepavilkaas. Ja Tu vari dziesmu asocieet ar sevi, tad taa patiik, ja ne, tad ne
 
kaza:
Vai jūs jūtat savu izaugsmi, man liekas, ka jums ir tikai viens hits un pārējās parastas dziesmas!! Kā jums pašiem šķiet?
 
re:public:
Jaa, kaut ko taadu kaa Streelnieci jau ir veelreiz gruuti uztaisiit. Cilveekiem jau laikam patiik jautras dziesminjas.Kaut gan nevareetu piekrist, ka paareejaas dziesmas ir parastas, cilveeki atceras arii citas dziesmas. Otrajaa albuumaa mees negruibeejaam, lai tiktu atgremotas vecas idejas. Mees veeleejaamies, lai tur buutu jaunas idejas, bazjas par varu valstii un atspoguljotu shii briizja situaaciju Latvijaa
 
Zane:
Man liekas, ka jūs esat kaut kur pazuduši, kāpēc nav daudz koncerti, vai jums ir citas prioritātes?
 
re:public:
Bijaam pazudushi, jo disks tapa leeni, ne tik aatri kaa gribeetos. Bet tas jau ir otraa diska simbols, jo gribeejaas to izdariit peec iespeejas labaak. Tagad buus koncerti. Draugos zem koncertsadaljas var atrast muusu koncertu saraksts. Sestdien no 20.00 Spalvaas pa gaisu buus albuma prezentaacija. Pasaakums ir bez maksas., un naakam sestdien Chetros baltos kreklos uzstaasimies.
 
pika:
kāpēc jūs aģitējāt pie Saeimas? Vai ir vēlme iesaistīties politikā?
 
re:public:
Prieksh politikas mums ir veel par agru, bet savu viedokli vienmeer esam gatavi izteikt. Un politikjiem ir jaasaprot, ka vinji kalpo tautai, nevis tauta vinjiem.
 
g:
Malaci puikas un meica! man patik Jusu stils! ;)
 
re:public:
Paldies!
 
Kate:
es taapat nesaprotu, kaadeelj juus pie politikjiem lienat? un kaapeec Lembim disku daavinaat?
 
re:public:
Latvijaa ir maz pilsoniskaa sabiedriiba, cilveeki paiet taam lietaam garaam. Mums ir uzskats, ka katrs cilveeks var kaut ko ietekmeet. Tauta ir palikusi pasiiva, visi pie sevis dusmojas, bet neviens nav gatavs iet un kaut ko dariit. Lembim disku daavinaajaam simbolisku iemeslu deelj, jaunaa albuma nosaukums ir Atbriivots.
 
zuze:
ko domaajat par jauno prezidentu?
 
re:public:
Mees jau pie Saeimas visu pateicaam. Tur bijaam jau no riita, mums bija sava nostaaja. Mees bijaam par Endziņu. Abiem ir savi pozitiivie momenti, bet par Zatlera kungu un vinja aplokshnju algaam mums ir savs viedoklis. Endzinjsh vienmeer ir pastaaveejis par Latvijas intereseem, un, muusupreet, vinjsh bija piemeerots. Bet ir kaa ir, taapeec apsveicam jauno prezidentu un ceram, ka vinjsh tuvinaas tautu ar muusu Parlamentu.
 
miiluliiteagnese:
chaw repablik jus est labkie ta tik turett:)
 
re:public:
Paldies!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu