Tuvojas «Muse» koncerts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau pēc nepilna mēneša Rīgā viesosies britu aktuālākā grupa «Muse», lai 2. jūlijā «Arēnā «Rīga»» sniegtu vienīgo koncertu Baltijā un pirmo Austrumeiropā.

«Muse» koncerts solās pārsteigt ar savu vērienu gan tehniskā, gan emocionālā ziņā. Tehniskās prasības ir tik iespaidīgas, ka to izpildīšanai koncertu organizatoriem nepieciešamo gaismas un skatuves tehniku vajadzēs ievest no rietumvalstīm, jo Baltijas valstīs tāds daudzums nav pieejams. Bet tas ir tikai aptuveni puse no tā, kas tiks izmantots grupas koncertā Rīgā, jo otru puse grupa vedīs sev līdzi pati.

Šovasar grupa uzstājas visos lielākajos Eiropas festivālos. Starp citu, sākotnēji bija paredzēts, ka «Muse» uzstāsies festivālā «Positivus AB», bet šajā laikā notiek «Fuji Rock» festivāls Japānā, un «Muse» dodas projām no Eiropas.
Tomēr grupas vēlme šovasar uzstāties Latvijā bija tik liela, ka viņi atrada iespēju savā šīsvasaras festivālu turnejas laikā nospēlēt atsevišķu koncertu Rīgā.

Savu tuvāko lielāko uzstāšanos grupa piedzīvos tikai divas nedēļas pirms viesošanās Rīgā, kad pēc vairākus gadus ilgušiem atjaunošanas darbiem atklās vienu no pasaulē slavenākajām koncertu norises vietām — Vemblija stadionu.

«Muse», kas šogad vairākkārt apstiprinājusi savu koncertu grupas statusu, saņemot balvas kā labākā dzīvā vai alternatīvā grupa, ir viena no retajām mūsdienu grupām, kurai katrs nākamais albums sasniedzis vairāk par iepriekšējo. Pēdējais no tiem — «Black Holes And Revelations» — iekarojis lielāko daļu Eiropas un ASV mūzikas TOP 10.

«Muse» ar vairāk nekā septiņiem miljoniem pārdoto albumu savā četru albumu («Showbiz», «Origin of Symmetry», «Absolution», «Black Holes And Revelations») karjerā ir pieskaitāma pie tām nedaudzajām Lielbritānijas grupām, kas guvusi izcilus panākumus ne tikai mājās, bet arī citviet pasaulē.

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu