«Re:public» solists noslēpis kaimiņa govi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Grupas «Re:public» solista Jāņa Rībena ģimenē Jāņi vienmēr bijusi tradīcijām bagāta diena — visi radi pulcējas pie vecmāmiņas, kur vienmēr ir paštaisīts siers un pašbrūvēts alus. Vecāka gadagājuma sievietes vienmēr ir tautastērpos, Rībens stāsta žurnālam «Rīgas Viļņi».

Kā atklāj Jānis, ik gadu visi dodas tradicionālajā aplīgošanas gājienā, turklāt, ja kāda kaimiņu ģimene nav mājās, viņiem tiek izdomāts sods. «Mazākais soda mērs ir durvju aizmūrēšana ar ziediem. Kaimiņa durvis ar ziediem tiek noklātas tik blīvi, ka dabūt tās vaļā ir vesels pārbaudījums!» «Rīgas Viļņiem» stāsta mūziķis.

Viens no trakākajiem «sodiem» esot bijusi govs slēpšana. Kādā reizē aplīgotājiem šķitis, ka ar durvju «aizmūrēšanu» būs par maz, tāpēc nolēmuši, ka kaimiņš jāizjoko pamatīgāk. «Piegājām pie viņa govs, izvilkām mietu, kas iedzīts zemē un pie kā govs piesieta, un pārvedām nabaga lopiņu citā, daudz tālākā, vietā,» atzīstas Rībens.

Mūziķis «Rīgas Viļņiem» pastāstīja, ka tajā reizē policija netika izsaukta, kas varbūt būtu noticis, ja govs pazustu parastā dienā. «Jāņi ir Jāņi. Ja tamlīdzīgi triki notiek Līgovakarā, visiem kaimiņiem ir skaidrs, ka viņi tiek izjokoti.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu