UEFA piešķir uzvaru Zviedrijas futbolistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas F grupas spēlē Dānijas futbolistus uzvarējusi ar rezultātu 3:0. Tādu lēmumu piektdien pieņēmusi Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA).

2. jūnija mačs tika pārtraukts 89. minūtē, kad spēles rezultāts bija neizšķirts — 3:3. Kāds Dānijas izlases līdzjutējs pēc soda sitiena piešķiršanas Zviedrijai un Dānijas futbolista Kristiana Poulsena noraidījuma mēģināja uzbrukt spēles galvenajam tiesnesim.

Kā vēsta UEFA oficiālā mājas lapa, Zviedrijas izlases pasludināšana par mača uzvarētājiem nav vienīgais sods, ko saistībā ar Dānijas līdzjutēja izraisīto incidentu piešķīrusi UEFA. Dānijas Futbola asociācijai piemērots naudas sods 61 000 eiro apmērā, tāpat noteikts nākamās četras Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles aizvadīt vismaz 250 kilometru attālumā no Kopenhāgenas, kur norisinājās sacensība ar zviedriem. 12. septembrī Dānijai jāsacenšas ar Lihtenšteinu, 13. oktobrī ar Spāniju, 17.oktobrī ar Latviju, savukārt 21. novembrī dāņiem jāspēlē ar Īslandes izlasi.

Sodu saņēmis arī Poulsens — viņam liegts piedalīties trīs starptautiska mēroga spēlēs. Tā kā viņš jau trešdien nespēlēja pret Latvijas izlasi, viņam būs jāizlaiž vēl divi mači — pret Zviedriju 8. septembrī un pret Lihtenšteinu šā paša mēneša 12. datumā.

UEFA lēmumu Dānijas Futbola asociācija var pārsūdzēt triju dienu laikā.

2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā pēc Zviedrijai piešķirtās uzvaras pirmajā vietā ar 18 punktiem patlaban pēc septiņām aizvadītām spēlēm ir Zviedrija, otrajā Spānija, kura arī aizvadījusi septiņas spēles. Trešo un ceturto vietu pēc sešām aizvadītām spēlēm ieņem attiecīgi Ziemeļīrija un Dānija. Savukārt septiņas spēles aizvadījušās Īslandes un Lihtenšteinas izlases ierindojas attiecīgi piektajā un sestajā ailītē. Latvija pēc sešiem mačiem ar trīs punktiem ir grupas pastarīši un ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu