Monako princis padevies

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Par spīti paslēpēm, droši avoti apgalvo, ka Monako firsts Alberts II un Šarlēne Vitstoka vēl šajā gadā plāno saderināties. Sapņu kāzas sekos 2008. gadā.

Cik ilgi viņiem izdosies slēpt savas patiesās attiecības un nākotnes plānus, un vispār — vai tiešām šāda slepenība viņiem ir nepieciešama? Sabiedrība jau nepiedodami ilgi ir gaidījusi brīdi, kad Eiropas iekārojamākais vecpuisis, Monako firsts Alberts II, beidzot apņems kārtīgu un Monako karaļvalstij piemērotu sievu. Turklāt abi ir jau pietiekami ilgi pazīstami, lai būtu paspējuši noskaidrot savas jūtas vienam pret otru. Monako firsts un profesionālā peldētāja iepazinās pirms sešiem gadiem kādā ballītē, pēc kuras abi laiku pa laikam kopā parādījās arī citos saviesīgos pasākumos.

Skaidrs, ka to pamanīja preses fotogrāfi, kuri aizvien biežāk savas kameras pavērsa tieši šā jaunā pāra virzienā. Visi gribēja zināt, kas ir šī gaišmate pie prinča Alberta II sāniem, kura atšķirībā no vecpuiša iepriekšējām draudzenēm tik ātri nenozuda no redzesloka.

1978. gadā dzimusī Šarlēne Linete Vitstoka ir Dienvidāfrikas peldētāja, kas var lepoties ar lielisku sportistes karjeru un pasaules čempiones titulu. Šarlēnes Linetes vecvectēvs 19. gadsimta beigās bija izceļojis kopā ar savu ģimeni no Vācijas uz Dienvidāfriku. Savas pirmās peldēšanas prasmes meitene apguvusi jau trīs gadu vecumā, bet piecpa­dsmit gados viņa jau uzvarēja Dienvidāfrikas meistarsacīkstēs. Šarlēnei ir bijušas attiecības ar zviedru peldētāju Larsu Frolanderu, ar britu Robinu Frānsisu un Dienvidāfrikas regbija spēlētāju Andrē Snaimenu.

Ar Monako princi jaunā sieviete pirmo reizi iepazinās 2000. gadā, taču kopā sabiedrībā sāka parādīties tikai 2006. gadā, kad radās arī pirmās baumas par viņu iespējamo saderināšanos. Taču tad atkal viss it kā noklusa līdz brīdim, kad Alberts II un Šarlēne šā gada vasarā atkal tika redzēti kopā dažādos pasākumos. Uz jautājumiem, kas saistīti ar abu attiecībām, viņi joprojām neatbild. Šajā ziņā viņi ir cieti kā klints. «Jūs varat runāt, ko vien gribat, es neko nekomentēšu. Šī tēma ir tikai un vienīgi mana privātā dzīve,» preses konferencē sacījusi pasaules čempione peldēšanā. Kā apgalvo Šarlēne, viņa atrodas Monako tikai viena iemesla dēļ — lai sagatavotos jūlijā Dienvid­āfrikā gaidāmajām meistarsacīkstēm. Patiesībā Vitstoka cenšas noslāpēt baumas jau pašā iedīglī, jo viņa ļoti labi saprot — fakts, ka viņa vasarā dzīvos Monako, radīs pietiekami daudz vielas tenkām.

Uz pirkstgaliem pie altāra

Pirms kāda laika pavīdējušās baumas, ka Alberts un Šarlēne ir pašķīrušies, bijušas nepatiesas. Izrādās, ka viņi regulāri slepus tikušies dažādas vietās — Toskānā un Grimaldi īpašumā «Marchais». Kāds Monako karaļnama pārstāvis vācu izdevumam «Gala» apstiprināja, ka tuvāko mēnešu laikā paredzēta Monako firsta un Šarlēnes Vitstokas saderināšanās, bet 2008. gadā — krāšņas kāzas ar 700 lūgtiem goda viesiem. Laimīgie mīlētāji esot jau izveidojuši savu mīlas ligzdiņu, kur pavadīt nedēļas nogales. Tas ir Grimaldi lauku īpašums kalnos, ko firsts Renjē savulaik bija pircis Greisai Kellijai.

«Patiesībā viņi abi jau kādu laiku dzīvo kā laulāts pāris. Viņi brīnišķīgi sader kopā. Albertam patīk lutināt Šarlēni ar savu pavārmākslu,» žurnālam «Gala» stāsta šai ģimenei tuva persona.

«Es neplānoju precēties»

Tieši pirms gada «ABC News» intervijā Alberts paziņoja, ka viņa plānos neesot precības — ne tuvākā, ne arī tālākā nākotnē. Un vispār — šis mediju cirks sen jau viņam krītot uz nerviem. «Ja es vairāk nekā vienu reizi esmu kopā ar kādu skaistu, jaunu sievieti, tad visiem liekas, ka jau skan kāzu zvani,» žēlojas firsts. Iespējams, ka šis izteikums ir tikai viena no maldināšanas sastāvdaļām. Jau 2003. gadā Alberts II ļoti skaidri pateica: «Ja reiz es tiešām satikšu savu īsto sievieti, tad darīšu visu, lai to paturētu noslēpumā līdz pat mūsu saderināšanās dienai. Iespējams, tā es varēšu novērst to, ka paparaci viņas dzīvi padara par elli.»

Monako karaļnamā nevienam nav ne mazāko šaubu, ka Šarlēne Monako firstam tiešām ir īstā sieviete. Viņu draugi un tuvinieki no sirds priecājas par gaidāmajiem notikumiem. Domājams, ka Sarkanā Krusta balles laikā augustā firsts klātesošos iepazīstinās ar Šarlēni kā nākamo līgavu.

Brutālais laulību līgums

Šķiet, ka arī Šarlēne pamazām bruģē ceļu uz jauniem pienākumiem. Viņa oficiāli paziņojusi, ka 2008. gadā plāno beigt sportistes karjeru. «Nākamās olimpiskās spēles būs mans pēdējais sportiskais izaicinājums. Pekina ir un paliek mans lielākais mērķis. Bet pēc tam — viss!»

Līdz ar to nekas vairs nebūs viņai ceļā, lai ieskandinātu jaunu laikmetu Monako pundurvalstiņā.

Taču pirms jaunā Monako pirmā lēdija dosies pie altāra Sv. Nikolaja katedrālē, viņai būs jāparaksta ļoti bargs laulību līgums, kas paredz mantas dalīšanu. Turklāt līgumā noteikts:

  • Šķiršanās gadījumā Monako pirmajai lēdijai pienāktos tikai iepriekš noteikts ikmēneša finansiāls nodrošinājums (apanāža).
  • No 1,7 miljardiem eiro lielā Grimaldi klana īpašuma viņai nekas nepienāktos.
  • Šķiršanās gadījumā viņa zaudētu titulu.
  • Bērnus, ja tādi ir, viņa varētu redzēt tikai saskaņā ar noteiktu vienošanos.
  • Bērni paliktu tēva apgādībā.
  • Ja pašiem bērni nevarētu būt, tad sievai būtu jāpiekrīt adopcijai. Izvēles tiesības piekristu Albertam vienpersoniski.

Šāds laulību līgums pirms četriem gadiem aizbaidīja Alīsiju Vorliku, kas bija reāla kandidāte uz Alberta sievas godu. 2003. gada februārī amerikāņu kārtslēcēja Alīsija Vorlika atteicās no iespējas kļūt par Alberta dzīves biedri brīdī, kad viņai lūdza parakstīt laulību līgumu. Šajā notikumā iesaistījās pat smagi slimais firsts Renjē, cenšoties pierunāt Alīsiju mainīt domas un tomēr ievest viņa dēlu laulības ostā. Taču viņa centieni palika bez rezultātiem.

Vai vēlreiz varētu rasties līdzīga situācija? Pagaidām Šarlēne savas domas šajā jautājumā nav paudusi. Gaišmatainā skaistule, kas smalko sejas vaibstu dēļ tiek salīdzināta pat ar Greisu Kelliju, caur puķēm ir likusi noprast, ka viņas dzīvē gaidāmas pārmaiņas. Paziņojot, ka viņa plāno beigt sportistes karjeru, Šarlēne piemetināja, šķelmīgi pasmaidot: «Es jūs vēl šajā gadā pārsteigšu ar kaut ko citu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu