Džordžs Maikls atklāj, kā kļuvis par geju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Tuvojoties grandiozajam koncertam Vemblija stadionā, kas notiks pasaules turnejas laikā, 43 gadus vecais dziedātājs Džordžs Maikls žurnālam «Gay Times» sniedzis visatklātāko interviju savā mūžā. Mūziķis pastāstījis, ka, pirms sapratis, ka ir gejs, viņam bijušas trīs draudzenes, ka viņš baidās inficēties ar AIDS, kā arī nekad nav gulējis ar savu bijušo kolēģi no grupas «Wham» Endrjū Ridželli.

Džordžs Maikls saviem vecākiem atklājis, ka ir gejs, 29 gadu vecumā. Tomēr viņa mātei tas neesot bijis nekāds pārsteigums — jau izsenis Leslija baidījusies, ka viņas vienīgais dēls būs mantojis «homoseksualitātes gēnus» no sava onkuļa Kolina, kas izdarīja pašnāvību. «Viņa domāja, ka ir gēna nēsātāja, un savā ziņā ļāva manam tēvam būt homofobam,» stāsta dziedātājs.

«Mums kaimiņos dzīvoja kāds gejs, kurš strādāja par oficiantu, un man neļāva iet uz restorānu, ja viņš tur bija. It kā es varētu «aplipt»,» atklāj Džordžs Maikls. «Mans tēvs — grieķis — ir vecā kaluma cilvēks un nekad nebūtu samierinājies, ka viņa dēls ir gejs, bet mana māte baidījās no sava vīra.»

Lēmumu atklāt vecākiem savu seksuālo orientāciju Džordžs pieņēma pēc tam, kad mira brazīliešu dizainers Anselma Felepa, kas bija dziedātāja pirmā lielā mīlestība. Abi iepazinās kādā Rio festivālā 1991. gadā, bet sešus mēnešus vēlāk atklājās, ka Anselmam ir AIDS. Viņš mira 1993. gadā.

Mīļotā cilvēka zaudējums Džordžam Maiklam bija tik liela psiholoģiskā trauma, ka viņš nolēma atklāt patiesību saviem vecākiem. Viņam vairs nelikās svarīgi, ko viņi padomās par savu dēlu. «Es viņiem uzrakstīju četras lappuses garu vēstuli. Mana māte teica, ka tas bijis pats brīnišķīgākais, ko viņa savā mūžā ir lasījusi.»

Sākotnēji gan Džordžs Maikls draudzējās ar sievietēm, starp viņa mīļākajām bija aktrise Brūka Šīldsa, modele Peta Fernandesa, vizāžiste Ketija Jonga, tomēr paralēli viņš tikās arī ar vīriešiem.

«Kādu laiku es apsvēru biseksualitātes ideju, tomēr, kad parādījās runas par AIDS, es nevarēju gulēt ar sievieti, iepriekš viņai nepasakot, ka esmu gulējis arī ar vīriešiem. Galu galā mana tieksme pret sievietēm nebija pietiekami spēcīga, lai būtu vērts sevi mocīt ar šāda veida sarunām, tāpēc es vienkārši izlēmu atvadīties no sievietēm,» atklāj Maikls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu