Sākas «Gorana Bregoviča Karmena ar laimīgām beigām» izrādes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Rīgā ieradās Balkānu komponists un mūziķis Gorans Bregovičs un viņa «Kāzu un bēru orķestra» dalībnieki, lai no šodienas līdz trešdienai Dzintaru koncertzālē izrādītu muzikālo izrādi «Gorana Bregoviča Karmena ar laimīgām beigām».

Gorana Bregoviča sarakstītā un komponētā «Karmena ar laimīgām beigām» ir teātra un operas apvienojums «Kāzu un bēru orķestra» izpildījumā. Tas ir aizraujošs kāzu un bēru stāsts, kam turklāt ir laimīgas beigas. Mūzika operai sarakstīta pilnīgi jauna, un tai nav gandrīz nekādas saistības ar Bizē «Karmenas» mūziku.

Šis ir stāsts par Balkānu Karmenu. Līdzīgi kā īstajā Karmenā arī šajā divi vīrieši cīnās duelī par viņu, tomēr šoreiz stāsts nebeidzas traģiski, bet gan ar muzikālām dzīrēm, kad tiek svinētas izrādes varoņu dubultkāzas. Un šo kāzu pamatā ir patiesa un nepārvarama čigānu mīlestība.

Gorans Bregovičs, kas jau divreiz viesojies Rīgā, vislabāk zināms kā sava domubiedra un radošās darbības līdzgaitnieka Emira Kustaricas agrāko filmu mūzikas autors. Bregovičs sarakstījis mūziku tādām paraugfilmām kā «Arizona Dream» «Time of the Gypsies», «Underground» u. c.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu