Golden Sky atkal piesārņo jūru (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

No avarējušā kuģa Golden Sky notikusi kārtējā naftas produktu noplūde, un ir sākta piesārņojuma savākšana.

Eļļainā plēve uz ūdens virsmas tika pamanīta vakar rīta pusē – tā stiepās no kuģa pakaļgala aptuveni 300 metru platā un divas jūras jūdzes garā joslā Ventspils ostas ziemeļu mola virzienā. Pēc Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes aplēsēm, vidē nonākušas aptuveni trīs tonnas naftas produktu. Pārvaldes reģionālās iestādes vadītāja Daina Naumova pieļauj, ka tas ir mazuts. Precīzi tas būs zināms pēc analīzēm.

Degviela no Staldzenes piekrastē avarējušā kuģa tika sūknēta ārā vairākas nedēļas, taču acīmredzot kaut kur sabojātajā korpusā mazuts vēl palicis un pēc Golden Sky noņemšanas no sēkļa un aizvilkšanas drošākā attālumā prom no krasta izplūdis jūrā. Speciāliste atzīst, ka piesārņojuma apjoms ir liels. Par laimi, dienas otrajā pusē vējš iegriezās virzienā prom no piekrastes. Jūras meklēšanas un glābšanas dienesta vadītājs Hermanis Černovs gan uzsver, ka uztraukumam nav pamata. Piesārņojums pārtraucis izplesties – tas ir norobežots ar absorbējošām bonām. Vakar uz notikuma vietu devās kuģi ar speciālu aprīkojumu naftas produktu savākšanai, viens ceļu mēroja no Liepājas ostas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu