Valdis Pelšs ārstu kļūdas dēļ gandrīz zaudējis dzīvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Populārais Krievijas TV raidījumu vadītājs Valdis Pelšs, kas pirms nedēļas akūtas pankreatīta lēkmes dēļ nokļuva reanimācijā, ārstu kļūdas dēļ gandrīz zaudēja dzīvību.

Izrādās, ka pirmo reizi ar sūdzībām par asām sāpēm vēdera apvidū viņš vērsies jau 24. jūnijā, bet tad mediķi nav pamanījuši, ka Pelšam sācies aizkuņģa dziedzera iekaisums, un izrakstījuši viņam spēcīgas pretsāpju zāles.

Kad 4. jūlijā Valdi ātrā palīdzība nogādāja slimnīcā, ārsti viņam diagnosticēja pankreonekrozi, kas varēja attīstīties analgētisko līdzekļu lietošanas dēļ. Pelšs ilgu laiku nebija ārstējis slimību, tikai mēģinājis novērst tās simptomus. Ja 4. jūlija naktī Valda sieva Svetlana nebūtu izsaukusi neatliekamo palīdzību, viņš būtu miris.

Botkinas slimnīcas personāls darīja visu iespējamo, lai šovmenis atgūtos. Mediķi viņam parakstīja labākos medikamentus un uzmanīgi sekoja vissīkākajām viņa veselības stāvokļa pārmaiņām. Pirmdien sasauktajā konsīlijā ārsti izlēma nogaidīt ar ķirurģisko iejaukšanos, jo, ņemot vērā Pelša smago stāvokli, operācija var tikai kaitēt. «Valdis ir ļoti vārgs, nav zināms, kā viņš pārcietīs operāciju,» paziņoja kāds ārsts.

Pirmdienas sanāksmē tika precizēta diagnoze — noskaidrojās, ka Pelšam sācies ascīts — no bojātajiem audiem izdalās šķidrums, kas uzkrājas vēdera dobumā. Ārsti baidās, ka mirušajos audos izveidosies infekcija, kas strauji izplatīsies pa visu ķermeni (tādā gadījumā letāla rezultāta varbūtība ir 80%), tāpēc patlaban Valdim noteikta ārstēšana ar antibiotikām, pakāpeniski samazinot devas, jo šie medikamenti negatīvi ietekmē sirds un aknu darbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu