Dimas Bilana hitiem pieteicies jauns īpašnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Tiesas procesā, kas noris starp dziedātāju Dimu Bilanu un producentu kompāniju «Sojuzkoncert», kura iegādājusies tiesības pārstāvēt dziedātāju un viņa repertuāru, parādījušies jauns, skandalozs pavērsiens — pieteicies kārtējais pārstāvis, kurš paziņo, ka Bilana hiti pieder viņam.

2002. gadā dziedātājs Dima Bilans noslēdza līgumu ar producentu Juriju Aizenšpicu, kurā vienojās, ka producents organizē visu mūziķa radošo darbību, ieskaitot repertuāru. Pēc producenta nāves tiesības uz Bilana daiļradi mantoja Aizenšpica 14 gadu vecais dēls Mihails, tāpēc Bilanam parādījās jauns producents — zēna māte Jeļena, kas līgumsaistības pārspēlēja tālāk producentu kompānijai «Sojuzkoncert».

Pēc dziedātāja advokāta Dmitrija Žarkova vārdiem, kāds uzņēmums «S.B.A. Music Publishing» pieprasījis tiesā atzīt par nelikumīgu «Sojuzkoncert» un Jurija Aizenšpica atraitnes Jeļenas noslēgto darījumu, kurā viņa nodod 13 Bilana dziesmu autortiesības producentu kompānijai. Kā apgalvo juristi, īsi pirms nāves Aizenšpics pārdevis visas dziedātāja debijas albuma dziesmas «S.B.A. Music Publishing» producentiem.

Šis uzņēmums ir jau ceturtā juridiskā persona, kas pretendē uz Bilana dziesmām, lai gan juristi uzskata — autoratlīdzības ieņēmumi par Bilana dziesmu atskaņošanu ir niecīgi. «Mūsu valstī diemžēl nav iespējams dzīvot no autoratlīdzībām,» skaidro Dmitrijs Žarkovs. Dimas Bilana gadījumā, tāpat kā lielākoties Krievijā, šī cīņa par autortiesībām tiks izmantota tikai kā instruments, kā kontrolēt mūziķi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu