Augustā Rīgā notiks salsas festivāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 10. līdz 12.augustam Rīgā norisināsies ceturtais salsas festivāls «Salsa Balticum 2007», kuru organizē deju centrs «Nianse». Pirmo reizi būs īpaši veidota apmācību programma iesācējiem un festivālā salsas soļus visiem interesentiem mācīs pasaules klases pasniedzēji no septiņām valstīm – ASV, Kubas, Anglijas, Somijas, Dominikānas republikas, Itālijas un Brazīlijas.

Deju centra «Nianse» vadītāja Juta Vanaga stāsta: «"Salsa Balticum 2007» ir iekļauts arī Starptautiskās moderno deju organizācijas (IDO) ikgadējā pasākumu kalendārā, un mēs priecājamies, ka šogad arī iesācējiem varam piedāvāt tik augsta līmeņa salsas profesionāļus. Dejas pamatu apgūšanā ļoti svarīga ir kvalitāte, tad seko darbs un, protams, vēlēšanās dejot salsu.»

Festivāla ietvaros paredzēts organizēt deju meistarklases ikvienam interesentam – gan profesionāliem dejotājiem, gan tiem, kas ar salsu pagaidām ir uz «Jūs». Festivāla nodarbību programma tiks dalīta trīs meistarības līmeņos – iesācējiem, ar priekšzināšanām un augstāko līmeni tādiem, kas dejo salsu jau vairākus gadus. Meistarklasēs, kuras paralēli norisināsies trīs zālēs, visi interesenti varēs apgūt Salsu – Kubas, Puertorikāņu un Losandželosas stilu, Dāmu un Kungu styling, Bačatu, Merengue, Ča – ča – ča, Sambu, Sambu Gafieiru, Zouk, Despelote,  Reggeaton, Ruedu de Casino.

Pirmo reizi Latvijā šīs ugunīgās dejas soļus mācīs pasaules izcilākā salsas zvaizne Edie, the Salsa Freak (ASV), kura ir vadījusi nodarbības 50 pasaules valstīs.

Vakaros visiem festivāla dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādos sarīkojumos: lielajā deju ballē, kuras laikā par muzikālo nosakaņojumu gādās Salsas orķestris un dīdžejs Franks no ASV, kā arī būs vērojami atraktīvi profesionāļu salsas deju demonstrējumi un būs iespēja izmēģināt dienas laikā apgūtās prasmes. Pasākuma apmeklētājiem būs arī iespējams izvizināties pa Daugavu ar īpašo Salsas kuģīti, uz kura salsas ritmu dziļāk izprast palīdzēs nodarības pie Salsas orķestra mūziķiem, kā arī varēs mācīties spēlēt dažādus perkusiju (orķestra sitamo instrumentu grupa) instrumentus.

Festivāla organizatori aicina ikvienu interesentu kļūt par šī pasākuma ietvaros organizēto Salsas deju nodarbību dalībnieku, kurās varēs apgūt deju soļus pie vieslektoriem un izciliem deju pasniedzējiem: Israel Gutierrez Lambo (Kuba, Vācija), Miguel Verdecia (Kuba, Somija), Tamambo (Anglija), Carlos Correa Triana (Kuba), Soila Sarria (Somija), Yasser Sarria Terry (Kuba), Frank Santos (Dominikānas republika), Pedro Gomez (Itālija) un Alex Lima (Brazīlija).  

Pērn festivālā piedalījās vairāk kā 500 dalībnieku ne tikai no Latvijas, bet arī no Itālijas, Spānijas, Vācijas, Skandināvijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas. Festivāla organizatori izpelnījās atzinību no visiem dejot mīlētājiem un ar nepacietību gaida šī gada pasākumu, lai apgūtu jaunus deju soļus pie pasaules klases pasniedzējiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu