Ēdiens, alus un rokenrols Fonteina festivālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Liepājas pludmali mīdīs desmitiem tūkstošu brāļu Mediņu ikgadējā pludmales festivāla apmeklētāju pēdas, tikām tajā pašā laikā – 20. un 21. jūlijā – pilsētas viducī klubā «Fontaine Palace» un ap to risināsies nu jau otrais «Fontaine Festival» – alternatīva pludmales festivāla popsīgajai noskaņai.

«Divas dienas ar ēdienu, alu un rokenrolu» – šādu kodolīgu piebildi festivāla nosaukumam licis tā rīkotājs Lui Fonteins. Atšķirībā no pērnā gada šoreiz uz festivālu uzaicināts krietni vairāk ārvalstu grupu, pašmāju mūziķu apvienību šoreiz ir mazāk. Kā programmas naglu festivāla rīkotāji pieteikuši amerikāņu rokgrupas «Bloodhound Gang» («Dzinējsuņu banda») uzstāšanos pirmajā festivāla dienā. Pirms dažiem gadiem grupa viesojās Igaunijā, bet Latvijā šis būs pirmais un vienīgais «Bloodhound Gang» koncerts. Grupa, kas dibināta 1992. gadā Pensilvānijā, ASV, pasaulē kļuva pazīstama pagājušā gadsimta 90. gadu vidū. Piecpadsmit gadu laikā «dzinējsuņi» izdevuši piecus albumus, no kuriem pazīstamākās dziesmas ir «Fire Water Burn», «The Bad Touch», «Along Comes Mary» un citas. Grupas piederību kādam noteiktam stilam ir grūti definēt, saka festivāla rīkotāji, varbūt viņos var saskatīt kaut kādu līdzību ar Tarantino melnajām komēdijām, jo arī «dzinējsuņi» ir ironiski un pašironiski. Katrā ziņā «Bloodhound Gang» mūzikas piekritējus var atrast gan pusaudžu, gan trīsdesmitgadnieku vidū.

Abas dienas festivālā darbosies trīs dažādas skatuves, divas no kurām atradīsies ārpus kluba, bet viena – «Palace» klubā. Uz festivāla galvenās skatuves uzstāsies «Bloodhound Gang» (ASV), «Highway Child» (Dānija), Knucklebone Oscar (Somija), «Louie & Fontaine», «Kokolo» (ASV), «Kuchenbeat» (Latvija), «Sanctimony» (Latvija), «Sweet Addiction» (Zviedrija), «Urban Junior» (Šveice), «Iļģi» (Latvija) un citas pašmāju un ārzemju grupas.

Mazliet par zviedru «Sweet Addiction». Grupa dibināta 1997. gadā un spēlē garage punk rock, ietekmējušies no tādiem māksliniekiem kā «KISS», «Bad Religion» un «The Stooges».

Tāpat uz galvenās skatuves būs iespēja uzstāties kādam no astoņu mēnešu garā rokenrola maratona jeb konkursa «Flashlight» finālistiem – «The Snips», «Coming Soon», «Well Set», «Barrel», «Lietotas mēbeles no Holandes», «Predict», «Jalalai» un «Ability». To, kurš būs konkursa galvenais uzvarētājs, noteiks žūrija. Pārējās konkursa grupas koncertēs uz festivāla «Flashligt» skatuves.

Savukārt uz kluba jeb «Palace» skatuves uzstāsies ska/punk grupa «All Day Long» (Latvija), «Extinct» (Latvija), «Satellites» (Latvija), «Viva Vertigo» (Lielbritānija), «Defdump» (Luksemburga), «Insane» (Ungārija), «Adam"s Family» (Latvija), «The Goo Men» (Norvēģija) un «Skyforger» (Latvija).

Festivāla laikā būs vēl arī citi notikumi gan klubā, gan ārpus tā, piemēram, iespēja klausīties regeju un padejot «Cafe Ganja» regeja pagrabā.

Abās festivāla dienās no pulksten 15 līdz 21 darbosies «The Great Rock Escape Lounge», kurā pieredzējuši meistari pēc apmeklētāju vēlmēm veidos tetovējumus, pīrsingus, hennas un ķermeņa zīmējumus Lounge DJ pavadījumā. No pulksten 23 līdz 2 skatītājus gaidīs pagraba bārs un «Urban Junior Strip Show», kurā «Fontaine Palace» Sexy Tuesday dejotājas uzstāsies kopā ar solo mākslinieku Urban Junior no Šveices. Urban Junior spēlēto mūziku dēvē par enerģisku punk/rock'n'roll/electroclash savienojumu, kas kopā ar dejotāju priekšnesumu solās būt lielisks šovs.

Biļetes uz «Fontaine Festival» pieejamas «Biļešu servisa» kasēs, kā arī klubā «Fontaine Palace» un viesnīcās «Fontaine Hotel» un «Fontaine Royal». Biļetes cena abām festivāla dienām – Ls 14. Pie ieejas festivālā būs iespējams iegādāties biļeti tikai otrajai festivāla dienai, biļetes cena – Ls 7.

Festivāla apmeklētāju ērtībai darbosies apsargāta telšu pilsētiņa, telts vietas cena vienai dienai – Ls 3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu