Makšķernieks noķer gulbi (2)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Dzīvniekiem itin bieži gadās nonākt situācijās, no kurām viņus izpestīt var tikai kāda gādīga cilvēka roka. Otrdien Degpunktā saņēma zvanu no Vecdaugavas Rīgā, kur bērni bija novērojuši, ka palīdzība nepieciešama kādam gulbim. Putnam pāri nodarījis kāds neprasmīgs makšķernieks - asais vizulis trāpījis gulbja kaklā.

Vecdaugavā pie kādas mājas visu vasaru dzīvo gulbju pāris. Putni kļuvuši tik droši, ka katru dienu nākot krastā, kur bērni viņus pabaro ar maizi. Tomēr otrdien mazie dabas draugi sacēluši trauksmi, jo pamanījuši, ka vienam gulbim kaklā ieķēries makšķernieka vizulis. Gulbja glābēja Inga Kļaviņa zvanījusi visiem glābšanas dienestiem pēc kārtas, taču  nesekmīgi.

Glābšanas operācijā iesaistījās Degpunktā, un palīdzību piekrita sniegt Beinerta veterinārās klīnikas speciālisti. Diemžēl gulbi neizdevās noķert pat ar maizes kukuļa palīdzību, jo viņš ātri vien sajuta ko nelāgu un kļuva uzmanīgs. Putnu vetārstam izdevās apskatīt no neliela attāluma.

Beinerta klīnikas veterinārārste Tatjana Tīrmane: "Gulbja dzīvību nekas šobrīd neapdraud, jo tas āķis ir tikai dūnās, izvilks pats un izkritīs ar visu ādas gabaliņu."

Nemākulīgajam makšķerniekam tiek ieteikts vispirms patrenēties makšķerēšanā pļavā, taču - neesot arī izslēgts, ka makšķernieks pusdienām zivs vietā bija iecerējis putna gaļas cepeti.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu