Streiča jaunā filma izmaksās vairāk nekā miljonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Režisors Jānis Streičs sācis uzņemt savu jauno spēlfilmu «Rūdolfa mantojums», kas veidota pēc Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem.

Pēc filmas producenta Andreja Ēķa ierosinājuma, filmas scenāriju rakstījis Jānis Streičs. Sākotnēji Ēķis Streičam piedāvājis veidot filmu par «Skroderdienām Silmačos», taču režisors atteicis, pamatojot, ka šo darbu nevar un nevajag uzņemt, bet varot veidot citu — ar Blaumaņa daiļradi saistītu filmu, raksta «Privātā Dzīve».

Kā žurnālam atzīst režisors un scenārija autors Jānis Streičs, grūtākais bijis izdomāt, ko un kā veidot. «Tīrais rakstīšanas darbs jau nav nekas sarežģīts — tas aizņem kādus divus mēnešus, galvenais ir ideja, un tā mazpamazām aizsākās jau pirms vairākiem gadiem.»

Režisors nevēlas pilnībā atklāt, kāds būs sižets. Zināms, ka filmas darbība notiek pagājušā gadsimta sākumā. Streičs «Privātajai Dzīvei» stāsta, ka varoņu vārdus pēc Blaumaņa ir izdomājis pats un scenāriju veidojis pēc vairākiem dižgara darbiem. Bez mīlestības gan neiztikt, filmā būšot vairāki mīlas trijstūri.

Filmā būs vairāk nekā 100 dažādu epizožu un tīrais filmēšanas laiks esot 60 dienas. Tomēr šis laiks ir sadalīts pa posmiem, tāpēc patlaban plānots, ka filmēšana tiks pabeigta 2008. gadā, savukārt pie skatītājiem filma nonāks 2009. gadā.

Kā žurnālam «Privātā Dzīve» pastāstīja filmas producents Andrejs Ēķis, lai viss izdotos, kā paredzēts, filmas vajadzībām tiek sarūpēts viss nepieciešamais. Piemēram, zirgi ir speciāli vesti no Lietuvas, jo, izrādās, Latvijas zirgi neprot braukt četrjūgā. Runājot par filmas izmaksām, Ēķis atzina, ka tās ir vairāk nekā miljons latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu