«Cosmos» izdod solo disku Ķīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Mūzikas ierakstu izdevniecības giganta EMI paspārnē Ķīnā klajā nācis vokālās grupas «Cosmos» solo disks «Aiming For The Stars», bet jau pavisam drīz tas tiks izdots arī pārējās «EMI Music South East Asia» darbības valstīs: Dienvidkorejā, Indonēzijā, Malaizijā, Filipīnās, Singapūrā, Taivānā, Taizemē un Vjetnamā.

««Cosmos» mūzika ir tik ļoti īsta un patiesa, jo kā instrumenti tiek izmantotas tikai cilvēku balsis,» uzskata Hans Ebert, «EMI Music South East Asia» izpilddirektors. «Tā ir mūzika bez robežām, un tieši tas mani saistīja, pirmoreiz dzirdot šo grupu. Vienkārši runājot, šī mūzika ir cilvēkiem saprotama, un tāpēc mēs ticam, ka «Cosmos» ieraksti ātri iegūs stabilu vietu šajā potenciāli milzīgajā Ķīnas mūzikas tirgū.»

Albumā ietvertas dziesmas no «Cosmos» jau izdotajiem albumiem, kas papildinātas ar vairākām Ķīnā populārām dziesmām «Cosmos» interpretācijā. «Noklausoties visus mūsu līdzšinējos ierakstus, «EMI Asia» cilvēki paši izvēlējās albuma saturu, un mums likās diezgan jocīgi, ka pamatā tika izvēlētas dziesmas latviešu valodā,» komentē Jānis Ozols. «Bet tas, protams, ir ļoti patīkami, ka tagad arī ķīnieši zinās tādus latviešu mītiskos varoņus kā Dūdieviņš un Miedziņš.»

«EMI Asia» interese par grupu «Cosmos» radās pēc parādīšanās «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, un sadarbībā ar «Mikrofona ierakstiem», kas ir EMI pārstāvniecība Latvijā, šī sadarbība ir veiksmīgi novesta līdz albuma iznākšanai. «Šī ir pirmā reize, kad mūsu partneri no «EMI China» izdod pilnu kādas Latvijas grupas albumu Ķīnā. Tam sevišķu uzmanību pievērsis arī šīs kompānijas reģionālais direktors Hans Eberts, kas ir īpašs grupas «Cosmos» fans un pats personīgi uzrauga, lai visi procesi notiktu pareizi un grupa gūtu panākumus šajā mums tik svešajā, bet strauji augošajā mūzikas tirgū,» komentē Guntars Račs. «Patlaban Ķīnas kompānija strādā arī pie iespējamās grupas «Cosmos» veicināšanas vizītes.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu