«Iļģi» dosies turnejā uz ASV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Postfolkloras grupa «Iļģi» septembrī dosies mēnesi ilgā turnejā uz Amerikas Savienotajām Valstīm, sniedzot četrpadsmit koncertus, arī pāris pasaules mūzikas festivālos un Amerikas latviešu jaunatnes apvienības Kultūras dienās Garezerā, kā arī vairākos klubos un universitātēs.

Šī turneja būs īpaša ar to, ka grupa uzstāsies divos lielas nozīmes festivālos, kā arī vairākos ievērības cienīgos klubos. Tas ir īpašs notikums arī ASV dzīvojošiem latviešiem, jo pēdējo reizi «Iļģi» ASV viesojās tikai 2003. gadā. Kopš tā laika sarakstītas daudzas jaunas dziesmas, izdoti divi jauni albumi un pilnīgi pārtapusi koncertprogramma, dodot priekšroku tieši pēdējos gados tapušām kompozīcijām un latviešu dančiem.

Pēc salīdzinoši klusi aizvadītās koncertdzīves vasaras mēnešos, turneja būs arī liels pārbaudījums, jo saspringtā grafikā mēneša laikā būs jāuzstājas uz teju divdesmit dažādām skatuvēm. «Tūre Amerikā mums nozīmē daudz koncertu spēlēšanu dažādai publikai, interesantas tikšanās un arī atbildību, nesot Latvijas vārdu pasaulē. Latvija ir tik maza: tūre Latvijā nozīmē ne vairāk kā sešus koncertus. Savukārt Amerikā koncertu būs ne tikai daudz, bet tie būs arī ļoti daudzveidīgi: gan «tīri» koncerti klubos, festivālos un universitātēs, gan tikšanās ar studentiem, stāstot par Latvijas tradicionālo mūziku un latviešu danču mācīšanu. Nozīmīga mūsu tūres daļa sevī ietver viesošanos pie tautiešiem Latviešu kultūras centros, kur bez koncerta daļas un dančiem būs arī rotaļas mazajiem,» par gaidāmo braucienu stāsta grupas dalībniece Ilga Reizniece.

Jāpiebilst, ka «klusā vasara» ir bijusi lielo koncertu apmeklētājiem, jo grupas dalībnieki ir daudz strādājuši gan saulgriežu svētkos, gan sniedzot izglītojošus koncertus skolās, gan arī gatavojot rudens pārsteigumu visiem «Iļģu» daiļrades cienītājiem.

Grupa «Iļģi» ir pasaulē atpazīstamākais aktīvi spēlējošas muzikālais kolektīvs no Latvijas, kas šogad svin 26 gadu jubileju. Grupas pamatos ir latviešu folkloras tradīcijas, kas pārtapušas tā dēvētā postfolklorā — pēc tautasdziesmu motīviem veidotas mūsdienīgas muzikālas kompozīcijas. Izmantojot tautasdziesmu kā iedvesmas avotu, «Iļģi» ne tikai nav vairījušies no mūsdienīgu muzikālu tēmu un instrumentu izmantojuma, bet arī ir kuplinājuši skanējumu ar citu tautu folkloras elementiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu