Pirmais Baltijas kanāls piedāvā filmu «Andreja Končalovska privātā dzīve»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais Baltijas kanāls (PBK) demonstrēs dokumentālo filmu par Krievijas un Holivudas režisora, scenārista, komponista Andreja Končalovska privāto dzīvi, kas uzņemta par godu mākslinieka 70 gadu jubilejai.

Arī latviešu auditorijai Končelovskis pazīstams ne tikai kā filmu «Pirmais skolotājs», kino epopejas «Sibiriāde», «Romances par mīlētājiem», Holivudas trillera «Tango un Keš» un citu filmu režisors.

Filmas vērta ir arī Andreja Končalovska privātā dzīve. Viņa dzimtā ir izcilas kultūras un mākslas personības. Piemēram, viņa vecvectēvs ir izcilais gleznotājs Vasilijs Surikovs, tēvs un māte - bijuši sava laika ievērojami literāti un izcilas personības, nemaz jau nerunājot par viņa harizmātisko brāli, arī režisoru Ņikitu Mihalkovu, kas itin bieži ciemojies Rīgā.

Tomēr nevar stāstīt par Končalovska privāto dzīvi, ja nerunā par viņa sievietēm. Viņš ir mīlējis daudzas, viņu ir mīlējušas daudzas - gan Krievijas, gan Amerikas skaistules, tai skaitā Vivjanu Godē un Natāiju Kinsku -, kas nenoliedzami atsaucies viņa filmogrāfijā. Ņikita Mihalkovs intervijā runā pat par «veselu Končalovska sievu skolu».

«Ir 1996.gads. Festivāls «Kinotaurs». Pasaules kinematogrāfa metrs A.Kančalovskis uz trīs dienām ierodas Sočos un …satiek Jūliju Visocku…» par pēkšņi sākušos romānu, viņu attiecību vēsturi un mājas paradumiem filmā stāsta Končalovska pēdējā sieva, aktrise Jūlija, kas plašākai latviešu TV auditorijai pazīstama kā raidījuma «Ēdam mājās!» šarmantā un veiklā vadītāja Jūlija Visocka.

Filmā piedalās arī citas Končalovska sievas un bērni, kuru audzināšanā mākslinieks gan tikpat kā neesot piedalījies, bet saglabājis labas un sirsnīgas attiecības. Cauri filmai izskan arī doma, ka tomēr galvenā Končelovska dzīves sieviete ir un paliek viņa māte Natālija Petrovna.

Filmu var noskatīties svētdien, 19.augustā plkst.12.10 kanālā PBK.

Filmu izgatavojusi apvienība «Pilnīgi slepeni», 2007.gads.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu