Trakumsērgu pilsētā ienesusi lapsa (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

«Jau piecos no rīta Čaku sāka raut krampji, viņš īdēja, kūļājās pa zemi,» par 15.maijā piedzīvoto stāsta suņuka saimnieks Ainis Balodis. Viņš kā bijušais mednieks uzreiz nojauta, kas noticis, tādēļ nekavējoties meklēja veterinārārstu palīdzību.

Mazā auguma Čaks, ko speciālisti vēlāk dokumentos nosaukuši par bezšķirnes suni, pa Gaismas ielas 21.nama pagalmu sāka skriet pirms pieciem gadiem, kad Baložu ģimene iegādājās jauno mājvietu. Pie vārda mīlulis ticis, jo, vēl kucēnam esot, viņam bijusi bārdiņa, kas mājiniekiem asociējusies ar pazīstamo aktieri Čaku Norisu. Saimnieks teic, ka suņuku iemīļojuši arī tuvējie kaimiņi, kas, garām ejot, vienmēr pametuši pa kādam kauliņam.

Taču Čaks ik pa laikam mēdza apkaimi apstaigāt pats, jo izkļūt pa vārtu spraugām tam nebija problēmu. Viendien piecus kilogramus smagais šunelis drosmīgi mājās pārnesa gandrīz tikpat smagu nutriju. Ainis atceras - jau toreiz nodomājis, ka tikai kaut kas nepiemetas. Pēc 20 dienām aizdomas apstiprinājās.

«Pienāca pie kājas, dīvaini skatījās, kaut ko prasījās. Sapratu, ka nav labi,» stāsta saimnieks. Stundu pēc tam, kad Čaku apskatīja veterinārārsts, mīlulis jau bija iemidzināts.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidzemgales pārvaldes vadītājs Arnolds Žilvinskis «Ziņām» teic, ka pirmajā pārbaudē suņa līķa smadzenēs PVD Nacionālā diagnostikas centra eksperti trakumsērgas infekcijas klātbūtni vēl neatrada. Taču drošības labad jau 15. maijā gan veikti māju un pagalma dezinfekcijas darbi, gan mājinieki sākti vakcinēt pret trakumsērgu. Pēc divām nedēļām specifiskākā pārbaudē sunim tomēr tika konstatēta šī kaite.

Valsts meža dienesta Meža pētīšanas stacijas Jelgavas informācijas centra vadītājs Jānis Vilks domā, ka slimību pilsētā ienesusi lapsa. Savukārt A.Balodis zina teikt, ka klaiņojošas lapsas Pārlielupē nav nekāds retums...

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu