Fotostāsts: Aiz Tīģeru tempļa vārtiem Taizemē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tīģeru templis Taizemē ir neparasta vieta, kur tīģeru varenumu var redzēt un piedzīvot visā to krāšņumā. Tomēr Tīģeru templis gadiem cīnās ar sliktu slavu par to, ka daļa dzīvnieku no turienes nonāk melnajā tirgū un dzīvnieki tur saskaras ar labturības noteikumiem neatbilstošu izturēšanos. Zoodārza licence tam beidzās jau 2013. gadā, un Tīģeru tempļa darbinieki cīnās, lai varētu tīģerus tur tomēr paturēt.

Neparastais zoodārzs izveidots budistu tempļa teritorijā, un tur kopumā vidēji mīt ap 100 tīģeru.

Varas iestādes 10 no dzīvniekiem nosūtījušas uz specializētu savvaļas dzīvnieku patversmi.

Tempļa darbinieki noliedz, ka sadarbotos ar melnā tirgus darboņiem un nodarbotos ar nelikumībām, viņi vēlas dzīvniekus paturēt. «Šeit ir viņu mājas. Viņi šeit ir laimīgi. Valdībai būtu jāatrod nauda, lai par viņiem parūpētos. Taču šeit viņus varam nodrošināt no ziedojumiem,» saka «Wat Pa Luang Ta Bua» jeb Tīģeru tempļa pārstāvis Supitpongs Pakdijarungs.

Iepriekš izskanējušas apsūdzības, ka tempļa darbinieki līdzekļus cita starpā iegūst arī no tā, ka tīģerus nelegāli sapāro un mazuļus pārdod melnajā tirgū. Supitpongs to noliedz, un uzsver, ka templim ir neatsverama nozīme arī Taizemes tūrisma industrijā.

Taizeme izsenis bijusi bēdīgi slavena kā savvaļas dzīvnieku kontrabandas lielvalsts, kur par atbilstošu naudas summu var nopirkt visu, no eksotiskiem putniem līdz reptiļiem un pat lāčiem. Dzīvnieki kontrabandas ceļā lielākoties nonāk ārvalstīs, kur bagātnieki tos izmanto kā eksotiskus mājdzīvniekus vai lai pagatavotu īpaši izsmalcinātas maltītes.

Daži no Tīģeru tempļa apmeklētājiem «Reuters» iebilda pret zoodārza slēgšanu, sakot, ka templim būtu jāļauj paturēt tur jau esošie dzīvnieki. «Šie tīģeri šeit būtu jāatstāj. Viņi ir pieraduši būt cilvēku kompānijā, un to nekas vairs nemainīs,» teica kāds tūrists no ASV.

Kamēr pār Tīģeru tempļa nākotni vēl klāts neziņas plīvurs, piedāvājam pastaigu pa šo zoodārzu virtuāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu