«TV3 ziņas» nāk klajā ar jaunumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

TV3 rudens sezonu iesāks ar nopietnām izmaiņām ziņu blokā, sevi piesakot kā vienu no vadošajiem ziņu dienestiem Latvijā. Jau no 27.augusta TV3 ziņās tiks veiktas vairākas būtiskas satura izmaiņas un  skatītājiem tiks nodrošināta vēl kvalitatīvāka un objektīvāku informācija.

Uzlabojumi, ko novērtēs

Pēdējos mēnešus TV3 ziņu dienests rūpīgi strādājis, lai uzlabotu un pilnveidotu ikdienas darbu un komandas profesionalitāti. Vasaras mēnešos tika papildinātas korespondentu komandu rindas. Palielinātais žurnālistu skaits ne tikai Rīgā, bet arī visos Latvijas reģionos, nodrošinās skatītājus ar jaunāko un aktuālāko informāciju no visām Latvijas pilsētām. Arī Eiropas ģeogrāfija tiek aptverta plašāk, kas ļaus profesionālāk salīdzināt un skaidrot notikumus Latvijā, Baltijā un visā Eiropā.

Darbs ar profesionāļiem palīdz

TV3 ziņu dienesta darbinieki nesen tika izglītoti pie pasaulē atzinību guvušā Stjuarta Purvis no Londonas, kas žurnālistikas aprindās tiek augstu vērtēts un liekus komentārus neprasa. S.Purvis ir vadošās Anglijas žurnālistikas augstskolas profesors, sācis savas profesionāļa gaitas, apmācot žurnālistus «BBC News», un jau 31 gadu darbojas dažādās pasaules televīzijās kā konsultants, kā arī pats vadījis dažādas televīzijas un radio pārraides. TV3 ziņu producents Alvils Vīksne par iespēju strādāt kopā ar tik augsta līmeņa ziņu ekspertu izsakās ļoti atzinīgi: «Mēs ar S. Purvis viens otram sniedzām daudzas vērtīgas atziņas. Viņš bija apkopojis un salīdzinājis gan pasaulē pazīstamu televīziju, gan Austrumeiropas ziņu dienestu darbu. Secinājums – tieši pēdējie nes īpašu ieguldījumu pasaules televīzijas tendenču attīstībā. S. Purvis atzinīgi novērtēja TV3 ziņu dienesta spēju ar nelieliem resursiem radīt konkurētspējīgu produktu. Savukārt man bija iespēja uzzināt, cik nevajadzīgi daudz naudas citur pasaulē tērē tur, kur var iztikt ar nelielu intelekta injekciju. Vēl S.Purvis bija sajūsmā par TV3 ziņu interesanto laika ziņu formātu, kā arī britu televīzijas pazinējs neizprata, kādēļ Latvijā ziņu laikā nav pieļaujama komercinformācijas demonstrēšana, taču šo padomu esam spiesti ignorēt.»

Jauna TV3 laika ziņu vadītāja

TV3 Ziņās jūtams papildinājums ne tikai ziņu dienesta rindās, bet arī laika ziņu studijā. Jau no 27.augusta par laika apstākļiem skatītājus informēs Maija Rozīte, kura līdz šim strādājusi gan drukātajā presē, gan televīzijā, kā arī guvusi pieredzi darbā radio. M.Rozīte īsumā iepazīstina ar sevi: „Ar mediju vidi esmu saistīta jau kopš 12 gadu vecuma, kad sāku rakstīt jauniešu izdevumiem. Ar televīziju iepazinos darbojoties TV 24, bet līdz šim spilgtāko pieredzi man devis darbs radio Capital FM kā raidījumu vadītājai un moderatorei. Tā bija lieliska iespēja darbu saistīt ar vienu no manām sirdslietām – mūziku. Es dievinu ceļošanu un uzskatu, ka man ļoti paveicies, jo līdz šim jau esmu viesojusies daudzviet pasaulē. Esmu apguvusi sešas svešvalodas un vēlos apgūt arī septīto – portugāļu. Domāju, ka mana līdzšinējā pieredze un zināšanas noderēs, lai profesionāli un saistoši veidotu TV3 laika ziņas, ko uztveru kā pavērsienu savā karjerā.»

Izmaiņas būs vērojamas arī sporta ziņu blokā – turpmāk skatītāji tiks informēti par interesantākajiem un aktuālākajiem notikumiem sportā citādākā, daudz saistošākā veidā. Turpmāk netiks ziņoti vien sausi fakti un rezultāti, bet arī saistoša informācija par pašu sportistu, tā sasniegumiem pasaulē, Latvijas vārda nešanu ārpus valsts robežām un citām interesantām ziņām sporta lauciņā.
TV3 Ziņas kā līdz šim ierasts turpinās vadīt profesionāļi – Ēriks Niedra un Agnese Vārpiņa, kas ziņu diktoru aprindās tiek vērtēti kā augsta līmeņa profesionāļi.

Jaunumi vēl sekos

Pašlaik norit ļoti nopietns darbs pie TV3 ziņu vizuālā studijas noformējuma un telpas maiņas, un tehniskā nodrošinājuma uzlabošanas, kas ļaus skatītājiem uztvert informāciju vēl kvalitatīvāk un saprotamāk. Bet šīs izmaiņas jau pavisam drīz varēs vērot un vērtēt paši skatītāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu