Motivācijas vēstuļu pērles

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Ja ilgāku laiku nespējat atrast darbu, nebūtu par ļaunu pārbaudīt, kādu motivācijas vēstuli jūs sūtāt darba devējiem. Nereti tā ir iemesls ilglaicīgam bezdarbam.

Kā vēsta ārzemju interneta portāli, bieži vien darba ņēmēji, rakstot motivācijas vēstuli, par sevi mēdz izstāstīt daudz, lai uz citu fona izceltos. Turklāt daudz vairāk, nekā vajadzētu. ASV sabiedriskās domas pētījumu institūts «Harris Interactive» veicis aptauju, darba devējiem vaicājot, kādas bezjēdzīgākās motivācijas vēstules tiem nācies lasīt. Kopumā tika aptaujāti aptuveni 3000 darba devēji un izveidots jocīgāko motivācijas vēstuļu topa desmitnieks.

1. Darba meklētājs motivācijas vēstulei bija pievienojis mātes vēstuli, kurā viņa liela savu atvasi.

2. Darba devējam iesūtītā motivācijas vēstule bija rakstīta uz gaiši zila papīra, uz kura uzdrukāti plīša lācīši un mākoņi.

3. Kādā motivācijas vēstulē darba meklētājs trīs mēnešu ilgu nestrādāšanu izskaidrojis ar to, ka nespējis samierināties ar kaķa nāvi.

4. Kāds potenciālais darbinieks savā motivācijas vēstulē norādījis, ka piektdienas vakaros, kā arī sestdienās un svētdienās viņš papildus nevar strādāt, jo tas laiks tiek veltīts iedzeršanai.

5. Kāda darba meklētāja savai motivācijas vēstulei pievienojusi fotogrāfiju, kur viņa ir karsējmeitenes formā.

6. Cits bez darba esošais izpaudies ar savu māksliniecisko talantu, motivācijas vēstules otrajā pusē uzzīmējot mašīnu un norādot, ka uzņēmuma vadītājs tādu iegūs, ja pieņems māksliniecisko darba meklētāju darbā.

7. Kāds darba meklētājs bijis tik atklāts, ka, motivācijas vēstulē nosaucot savus hobijus, minējis, ka viena no viņa mīļākajām nodarbēm ir nakts laikā no dambja vērot aligatorus.

8. Stāstot, cik labs darbinieks viņš būtu, kāds bezdarbnieks savā motivācijas vēstulē norādījis arī ģimenes locekļu panākumus, uzsverot, ka māsa uzvarējusi zemeņu ēšanas sacensībās.

9. Darba meklētājs atklāti paziņojis, ka viņš vislabāk spēj veikt darba pienākumus, esot pilnīgi pliks.

10. Kāds darba meklētājs motivācijas vēstulē atzinies, ka ir bijis sodīts. Viņš esot arestēts tādēļ, ka nozadzis kādu sivēnu, bet sev par attaisnojumu norādījis, ka sivēns bijis ļoti mazs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu