No 1. oktobra Rīgā paaugstinās siltumenerģijas tarifu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatora padomes sēdē apstiprināts jauns AS «Rīgas siltums» siltumenerģijas tarifs — 27,48 lati/MWh (bez PVN). Tarifs stājas spēkā no šā gada 1. oktobra.

Kā portālu «Apollo» informēja regulators, sākotnēji — 2007. gada 11. jūlijā — AS «Rīgas siltums» iesniedza regulatoram tarifa projektu, kurā siltumenerģijas tarifs bija plānots 28,05 lati/MWh.

Izskatot iesniegto tarifa projektu, regulators konstatēja, ka no «Latvenergo» iepirktās siltumenerģijas cena pieaugusi par 32%, bet «Latvijas gāzes» piegādātā kurināmā (dabas gāzes) izmaksas palielinājušās par 37%. Pieaudzis arī strādājošo atalgojums par 25%, kas izskaidrojams ar vispārējo darba algas pieaugumu valstī, kā arī AS «Rīgas siltums» vēlmi saglabāt un paturēt kvalificētus speciālistus uzņēmumā.

Tomēr, lai gan šīs izmaksas ir pamatotas, regulators ieteica AS «Rīgas siltums» pārskatīt un samazināt tarifā paredzētās peļņas apjomu, tādā veidā samazinot kopējo tarifa lielumu. 2007. gada 10. augustā AS «Rīgas siltums» iesniedza regulatoram tarifa korekcijas, samazinot peļņu un citas izmaksas par 1,96 miljoniem latu un tarifu kopumā par 0,57 latiem.

Izskatot iesniegto siltumenerģijas tarifa projektu, regulators izvērtēja visus iesniegtos dokumentus, tarifa pamatotību, ņemot vērā AS «Rīgas siltums» iesniegtās tarifa korekcijas, un secināja, ka tarifs ir aprēķināts atbilstoši valdības noteikumiem un tarifa apmērs atbilst likuma par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem 20. pantam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu