ZZS valde: Emsim jāpaliek amatā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas priekšsēdētājam Indulim Emsim (ZZS) jāpaliek amatā un jāturpina pildīt deputāta pienākumus — tā pirmdien  nolēmusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde. «Tāds ir gan mans personīgais, gan valdes viedoklis,» portālam «Apollo» sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

«Vienalga, vai nedēļu, divas vai mēnesi, bet līdz brīdim, kad tiesībsargājošās iestādes lems par konkrētu rīcību, Emsim jāturpina pildīt savus pienākumus,» sacīja Brigmanis.

Emsis sagaida, ka vistuvākajā laikā - cerams, šonedēļ, tiesībsargājošās institūcijas nāks klajā ar skaidru paziņojumu par masu informācijas līdzekļos izskanējušajiem viņam adresētajiem pārmetumiem, teikts Saeimas spīkera paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

Līdz brīdim, kad tiesībsargājošās institūcijas sniegs kādu paziņojumu šajā jautājumā, Saeimas priekšsēdētājs atliks savas ārpolitiskās aktivitātes, deleģējot tās Saeimas priekšsēdētāja biedrēm.

Emsis ir arī vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar lūgumu apspriest radušos situāciju saistībā ar Saeimas deputātu ētikas kodeksa 20.punktu, kas nosaka, ka savā personiskajā dzīvē deputāts nedara neko tādu, kas grautu Saeimas prestižu vai radītu šaubas par viņa spēju godprātīgi veikt deputāta pienākumus.

Jau ziņots, ka Emsis pagājušajā nedēļā prokuratūrā sniedza paskaidrojumus par nesen masu medijos izskanējušo informāciju, ka prokuratūra varētu lūgt viņam atņemt imunitāti par neatļautu maksājumu pieņemšanu.

Emsis prokuratūrā sniedzis liecības arī tā sauktajā Lemberga stipendiātu lietā, kurā viņam ir liecinieka statuss. Prokuratūra arī interesējusies par pērn Ministru kabinetā pazudušo naudu. Taču pēc Emša domām starp minētajām divām lietām neesot nekādas saistības.

Interneta medijs «Republika.lv» 24.augustā rakstīja, ka tuvākajā laikā Ģenerālprokuratūra, iespējams, vērsīsies Saeimā ar lūgumu lemt par imunitātes noņemšanu Emsim, kurš tiekot turēts aizdomās par nelikumīgu naudas pieņemšanu.

Kā rakstīja «Republika», pagājušā gada rudenī, uzreiz pēc jaunās Saeimas darba sākšanas, Emsim no darba portfeļa it kā esot pazudusi nauda - 10 000 ASV dolāru (5200 lati) skaidrā naudā. Portfelis ar vērtīgo saturu pazaudēts Ministru kabinetā. Iesaistot dažādus tiesībsargus, esot atrasts naudas piesavinātājs - viesmīlis, kurš apkalpoja Ministru prezidenta ēdamzāli valdības mājā. Pie iespējamā vainīgā esot atrasta arī daļa no naudas - 10 000 dolāru vietā atlikuši vairs tikai 6500 ASV dolāri (3380 lati), raksta «Republika».

Emsis savos paskaidrojumos tiesībsargiem, iespējams, norādījis, ka pazuduši 10 000 dolāru, taču, tā kā neko vairāk pie piesavinātāja atrast nav izdevies, iesniegums esot pārrakstīts, minot summu 6500 dolāru apmērā.

Saeimas priekšsēdētājs iepriekš paziņoja, ka ir gatavs atkāpties no priekšsēdētāja amata un nolikt Saeimas deputāta mandātu, lai pār viņu mestā aizdomu ēna nekristu uz visu valsti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu