«Ulubelei» bažas par konfiscēto dzīvnieku neapskaužamo stāvokli un neskaidro nākotni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dzīvnieku patversme «Ulubele» nosūtījusi vēstuli Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un Valsts policijai, norādot, ka šo iestāžu nekoordinētās sadarbības dēļ neapskaužamā situācijā nonāk dzīvnieki, kuri konfiscēti saistībā ar sāktajiem kriminālprocesiem, informēja patversmē.

Patversmes pārstāvji skaidro, ka

neviens neapmaksā konfiscēto dzīvnieku uzturēšanos patversmē, kā arī tos nedrīkst nodot adopcijai.

Turklāt PVD un Valsts policijas

neatbilstoši noformētu dokumentu dēļ šie dzīvnieki atkal var nonākt pie iepriekšējiem saimniekiem.

Kā vienu no spilgtākajiem piemēriem «Ulubele» min gadījumu, kur kādas ēkas Lokomotīves ielā, Rīgā, kaimiņi vērsušies pēc palīdzības, jo vienā no dzīvokļiem bijušas dzirdamas suņu rejas, bet neviens šos suņus pastaigāties nav vedis. Lai gan «Ulubele» atbildīgajām iestādēm ir apliecinājusi gatavību izmitināt šos dzīvniekus savās telpās, patlaban esot vērojama vilcināšanās gan no PVD, gan Valsts policijas puses.

«Bada nāves spriedums šī dzīvokļa dzīvniekiem var izrādīties PVD inspektores uzrakstītais un pastkastītē iemestais aicinājums Lokomotīves ielas dzīvokļa īpašniekam atvērt durvis 26.februārī,»

norāda patversmes pārstāvji. Šis termiņš esot 13 dienas pēc tam, kad pirmo reizi klauvēts pie dzīvokļa durvīm un neviens tās nav atvēris.

Cits gadījums esot ar suni Ralfu, kurš atrasts Bolderājā, pieķēdēts pie koka. Dzīvnieks patlaban ir pilnībā atveseļojies, patversmē uzturas jau pusgadu, bet šajā laikā joprojām nav sakārtoti dokumenti, lai atļautu suņa adopciju. Šajā gadījumā, lai gan normatīvais regulējums to paredz izdarīt pietiekami īsā laikā, dokumenti nav sakāroti vai arī ir neatbilstoši noformēti, skaidro patversmē.

Vēstule nosūtīta PVD ģenerāldirektoram Mārim Balodim, Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim un Rīgas Pašvaldības policijas priekšniekam Jurim Lūkasam, aicinot amatpersonas operatīvi nodrošināt bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu dzīvnieku izņemšanu, sakārtot pašlaik ķīlnieku lomā nonākušo dzīvnieku dokumentāciju, kā arī lūdzot iestāžu vadītāju ierosinājumus gan attiecībā uz PVD un policijas darbu, gan šo abu iestāžu sadarbību, lai turpmāk nodrošinātu dzīvnieku tiesību ievērošanu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu