Vai kaķus ir vēlams mazgāt? (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautā Artis Dvarionas: – Vai kaķus ir vēlams mazgāt? Dzirdēti dažādi mīti par to, ka viņi jau mazgājas paši un mazgāšana tikai nojauc nepieciešamo tauku slāni, bet tai pašā laikā veikalos nopērkami kaķu šampūni...

Atbild Baiba Reinika, veterinārās klīnikas B. Reinika un Ko veterinārārste:

– Šampūni jau ir bizness un vairāk domāti tādiem kaķiem, kurus ved uz izstādēm. Viņus tad arī mazgā ar visādiem šampūniem un kondicionētājiem, lai apmatojums izskatītos īpaši kupls. Ir gan tādi reti kaķu eksemplāri, kuriem pašiem patīk plunčāties pa ūdeni, un tad saimnieki labprāt viņus arī mazgā. Taču vispār kaķis nu reiz ir tāds dzīvnieks, kuram ūdens nepatīk un kurš mazgājas pats, tāpēc nav vajadzīgs viņu obligāti mazgāt. Vienīgi šai ziņā vajadzētu vairāk pasekot līdzi kaķiem ar garu apmatojumu, jo tādiem dažreiz gadās, ka dibengalā mēdz saķerties fekāliju atliekas, kas saveļas, un kaķis pats vairs netiek ar to galā. Tāpēc bikšu daļu vajadzētu ik pa laikam apcirpt. It īpaši tas attiecas uz runčiem, jo viņi mēdz būt daudz slinkāki par kaķenēm.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu