Paredz lielākas prēmijas Saeimas darbiniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Saeimas darbinieku prēmiju fonda apmēru nākamgad plānots paaugstināt 15 reižu — līdz 350 000 latu, otrdien vēstī laikraksts «Diena». No šiem līdzekļiem visiem parlamenta darbiniekiem iecerēts izmaksāt prēmijas vienas algas apmērā. Kopumā Saeima no nākamā gada budžeta pieprasa 15,3 miljonus latu, kas ir gandrīz par trim miljoniem latu vairāk nekā šogad.

Parlamenta Saimnieciskās komisijas vadītājs Vilnis Edvīns Bresis (ZZS) laikrakstam gaidāmo prēmiju izmaksu pamatoja ar to, ka, ņemot vērā Saeimas darbinieku kvalifikāciju, viņu atalgojums nav konkurētspējīgs un tam jābūt vismaz par 25% lielākam nekā tagad. Jautāts, kādēļ tika nolemts izmaksāt vienreizējo prēmiju, nevis pacelt algas, Bresis atzinis, ka «algas pielikums milzīgi krīt acīs».

Kā laikrakstu «Diena» informēja Saeimas finanšu nodaļa, kopumā Saeimā, neskaitot pašus tautas kalpus, strādā pāri par 500 darbiniekiem, kuru vidējais atalgojums ir 632 lati pirms nodokļu nomaksas.

Arī deputātu algas nākamgad pieaugs. Deputāta amata algas apmērs noteikts pēc formulas: vidējā alga sabiedriskajā sektorā, reizinot ar koeficientu 3,2. Ja 2006. gadā vidējā alga sabiedriskajā sektorā veidoja 350 latu, attiecīgi deputāta atalgojums bija 1120 latu, neskaitot citas piemaksas par ieņemtajiem amatiem un komisiju apmeklējumiem.

Deputātu atalgojuma apmēra noteikšanai nākamā gada budžetā ņemta vērā Finanšu ministrijas prognoze, ka vidējā alga sabiedriskajā sektorā pieaugs par 18%. Taču Bresis paredz, ka šī prognoze ir pieticīga un reālais pieaugums būs «ievērojami lielāks», līdz ar to vairāk pelnīs arī deputāti, raksta «Diena».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu