Pašterapija: kā pieveikt stresu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Stresa iespaidā sievietes enerģija pārvēršas taukos. No liekā svara sievietes parasti cenšas glābties ar diētām, bet arī diētas ir stress. Visu laiku ierobežojot sevi, sievietes atkal rada saspringumu. Kā pret to cīnīties?

Atdaliet to, ko varat ietekmēt, no tā, ko nevarat!
Cilvēki parasti sevi nomāc ar domām par to, kas viņus sagaida nākotnē sliktākajā gadījumā. Bet — gribam mēs to vai ne — ir notikumi, kurus varam ietekmēt, un notikumi, kuri nav mūsu varā. Stresu noteikti mazinās tas, ja precīzi noskaidrosim sev, kuri ir kuri, un pret katru grupu radīsim citu attieksmi. Ietekmējamiem — rīcības plānu, neietekmējamiem — aizsardzības plānu.

Neļaujieties provokācijām!
Mūsu sabiedrību bieži vada nemākulīgi cilvēki, kuri savu slinkumu un muļķību grib uzgrūst padotajiem, apgalvojot, ka visās neveiksmēs vainīgi viņi. Uztveriet to ar vēsu prātu un biežāk novērtējiet, kur esat kļūdījušies paši un kur jūs apvaino nepamatoti. Katrā ziņā — nepiemirstiet prasīt, lai jūs ciena!

Nevainojiet tikai sevi savās neveiksmēs!
Ir pietiekami daudz apstākļu, kas var neļaut jums īstenot plānus. Ne visu var pamanīt un paredzēt. Tāpēc jums nav pamata vienmēr apgalvot, ka notikušajā esat vainojami tikai paši vai arī — ka neesat pietiekami spēcīgi un talantīgi. Ne velti ir cilvēki, kurus sauc par veiksminiekiem. Ja jums neveicas šodien, labvēlīgus apstākļus varat sagaidīt kādā citā mirklī. Reti ir tā, ka veiksme atnāk par vēlu.

Biežāk ticiet, ka atradīsiet izeju.
Dzīvē grūti brīži mijas ar viegliem. Tas ir normāli. Turklāt situācijās, kas šķiet nepārvaramas, bieži rodas negaidīti pavērsieni. Ja neesat cilvēks, kurš bezcerīgi pārtraucis meklējumus, jums vēl vienmēr ir iespējas pārvarēt savas grūtības. Jo vairāk sev to atgādināsiet, jo lielāka varbūtība, ka tā arī būs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu