Prokuratūra: Emsis ticis nopratināts kā liecinieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Prokuratūra Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi (ZZS) nopratinājusi tikai kā liecinieku, to vēstulē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai norāda ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Ģenerālprokuratūras lietvedībā ir kriminālprocess par noziegumiem un noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Latvijas Kriminālkodeksā un Krimināllikumā par saimnieciskiem noziegumiem, amatnoziegumiem, noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā un noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā. Emsis šajā kriminālprocesā pratināts kā liecinieks.

Kā vēstulē norāda Maizītis, Emša un citu liecinieku liecības ir pretrunā ar citiem kriminālprocesā noskaidrotiem faktiem un joprojām tiek veiktas procesuālas darbības, lai noskaidrotu pretrunu rašanās cēloņus. Tādēļ pašlaik nav likumīga pamata pieņemt lēmumu saistībā ar Emša un citu liecinieku pretrunīgām liecībām.

Ģenerālprokurors informējis, ka izmeklēšanas darbības tiks veiktas iespējami īsākā termiņā.

Prokuratūra solījusi sniegt skaidrojumu, vai saistībā ar pirms gada notikušo naudas zādzību no Emša portfeļa ir konstatēti kādi likuma pārkāpumi.

Emsis tikmēr ir apturējis savu ārpolitisko darbību. Jau iepriekš Saeimas priekšsēdētājs paudis pārliecību, ka šajā lietā viņš ir cietušais, jo viņam tika nozagta nauda. Emsis uzsvēris, ka nav veicis nekādus likuma pārkāpumus. Viņš naudu esot aizņēmies no drauga, lai iegādātos traktoru.

Prokuratūra varētu šodien paziņot, vai tiesībsargājošām iestādēm ir pretenzijas pret Saeimas priekšsēdētāju un vai viņš ir pieļāvis likuma pārkāpumus.

Jau ziņots, ka sākotnēji, pēc liecību sniegšanas prokuratūrā, Emsis pieļāva iespēju atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu, taču jau pēc nedēļas viņš domas bija mainījis un paziņoja, ka turpinās darbu.

Interneta medijs «Republika.lv» 24. augustā rakstīja, ka tuvākajā laikā Ģenerālprokuratūra, iespējams, vērsīsies Saeimā ar lūgumu lemt par imunitātes noņemšanu Emsim, kas tiekot turēts aizdomās par nelikumīgu naudas pieņemšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu