Premjers: prokuratūrai jāsniedz skaidra atbilde par Emsi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Prokuratūrai maksimāli ātri jāsniedz savs skaidrojums Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša (ZZS) lietā, šodien intervijā Latvijas Radio sacīja premjers Aigars Kalvītis (TP).

Valdības vadītājs uzsvēra, ka izveidojusies situācija uztrauc arī viņu, tāpēc prokuratūrai būtu jāsniedz skaidra atbilde, vai tās rīcībā ir skaidri pierādījumi vai tikai aizdomu ēna. Sabiedrībai tas jāpaskaidro, norādīja Kalvītis.

Premjera vērtējumā izveidojusies situācija jau sāk atgādināt teātri, tāpēc prokuratūrai beidzot būtu jāsniedz skaidrība šajā lietā.

LETA jau ziņoja, ka Emsis pieļauj iespēju, ka nākotnē varētu atkāpties no Saeimas priekšsēdētāja amata, saglabājot deputāta mandātu, taču par savu tālāko rīcību viņš vēlas konsultēties ar Valsts prezidentu un premjeru. «Es joprojām esmu gatavs rīkoties tā, kā labāk būtu valstij, tikai nezinu, kā labāk,» iepriekš žurnālistiem sacīja Emsis.

Kā ziņots, ģenerālprokurors Jānis Maizītis vēstulē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai norāda, ka prokuratūras lietvedībā ir kriminālprocess par noziegumiem, par kuriem atbildība paredzēta Kriminālkodeksa un Krimināllikuma sadaļās, kas runā par saimnieciskiem noziegumiem, amatnoziegumiem, noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā un valsts institūciju dienestā. Emsis šajā kriminālprocesā pratināts kā liecinieks.

Emša un citu liecinieku liecības esot pretrunā ar citiem kriminālprocesā noskaidrotiem faktiem, un joprojām tiek veiktas procesuālas darbības, lai noskaidrotu pretrunu rašanās cēloņus. Tādēļ pašlaik nav likumīga pamata pieņemt lēmumu saistībā ar Emša un citu liecinieku pretrunīgajām liecībām, norāda Maizītis.

Ģenerālprokurors informējis, ka izmeklēšanas darbības tiks veiktas iespējami īsākā termiņā.

Jau ziņots, ka Emsis ir apturējis savu ārpolitisko darbību. Sākotnēji, pēc liecību sniegšanas prokuratūrā, Emsis pieļāva iespēju atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu, taču jau pēc nedēļas viņš domas bija mainījis un paziņoja, ka turpinās darbu.

Interneta medijs «Republika.lv» 24. augustā rakstīja, ka tuvākajā laikā Ģenerālprokuratūra, iespējams, vērsīsies Saeimā ar lūgumu lemt par imunitātes noņemšanu Emsim, kas tiekot turēts aizdomās par nelikumīgu naudas pieņemšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu