Ģenerālprokuratūra nolemj pret Emsi sākt kriminālprocesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt kriminālprocesu pret Saeimas priekšsēdētāju Induli Emsi par apzinātu nepatiesu liecību sniegšanu.

Prokuratūras preses centrā portālu «Apollo» informēja, ka Krimināltiesiskā departamenta Pirmstiesas izmeklēšanas uzraudzības nodaļā izveidotās izmeklēšanas grupas lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas sākts par Ventspils amatpersonu, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Latvijas Kriminālkodeksa 6. nodaļā «Saimnieciskie noziegumi» un 7. nodaļā «Amatnoziegumi», un par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 19. nodaļā «Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā» un 24. nodaļā «Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā».

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā, konstatēts, ka pastāv reāla iespēja, ka Indulis Emsis sniedzis apzināti nepatiesu liecību par faktiem, kas nav saistīti ar minētā kriminālprocesa pierādīšanas priekšmetā ietilpstošiem apstākļiem.

Procesa virzītājs piektdien pieņēma lēmumu par kriminālprocesa sadalīšanu, sākot jaunu kriminālprocesu pret Induli Emsi, jo pastāv reāla iespēja, ka Emsis ir apzināti nepatiesi liecinājis pirmstiesas kriminālprocesā. Pret Emsi sākts kriminālprocess par apzinātu nepatiesu liecību sniegšanu, izmeklējot vai iztiesājot tiesā lietas par smagu vai sevišķi smagu noziegumu. Par šādu noziegumu draud cietumsods līdz pieciem gadiem.

Savukārt ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis «Apollo» pastāstīja, ka pats ar prokuratūras paziņojumu vēl nav iepazinies, taču tuvāko stundu laikā plāno to darīt, kā arī sazināties ar pašu Emsi. Viņš norādīja, ka partijas iekšienē tiks lemts par šo lietu.

Saeimas spīkera padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dace Tāse «Apollo» sacīja, ka «vēl nav saņemts nekāds papīrs, ir zināms tikai tas, kas parādījies plašsaziņas līdzekļos, līdz ar to nekādi komentāri netiek sniegti». Pulksten 15.30 Emsim sākusies tikšanās ar Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas prezidentu Renē van der Lindenu, un dažādi pasākumi viņam paredzēti līdz pulksten 17. Tāse norādīja, ka Emsis savu viedokli varētu paust pēc tam, kad šie pasākumi beigsies.

Par to, vai izdot Emsi kriminālvajāšanai, jālemj Saeimai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu