Diānas nāve — nejaušība, kas maskēta kā uzbrukums?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Desmit gadu vecā Diāna Kozlovska, iespējams, gājusi bojā nejaušības dēļ, taču vēlāk nodarītais slēpts, imitējot seksuālu noziegumu, liecina laikraksta «Diena» rīcībā esošā informācija.

Policija oficiāli neatklāj, kādi miesas bojājumi meitenei nodarīti, vien norādīja, ka konstatēta galvas trauma. «Dienas» informācija liecina, ka viņai bijusi gan galvas trauma, kas iegūta ne pēc sitiena, kā arī uz kakla ļoti spēcīga žņaudziena pazīmes. «Ap kaklu atrastas meitenes pašas apakšbikses, kas, sasietas virves formā, arī bijis žņaugšanas līdzeklis. Lai arī meitene bija puskaila, nekādas seksuālās vardarbības pazīmes konstatētas netika. Skaidras atbildes, no kā tieši iestājusies nāve — no iegūtās traumas vai žņaugšanas rezultātā, laikraksta rīcībā nav, taču izmeklēšana turējusies pie versijas, ka žņaugšana bijusi tikai seksuāla rakstura nozieguma imitācija, kas veikta jau pēc Diānas nāves,» vēsta laikraksts.

Kāds avots policijā «Dienai» stāstījis, ka Diānas mātes uzvedība un runāšana liecinot par to, ka viņa kaut ko slēpj. Viņa sākotnēji pēc meitas pazušanas sniegusi policijai nepatiesu informāciju par drēbēm, kādās viņa pēdējoreiz redzēta. Baiba bija teikusi, ka meitene mājās pirms došanās prom bija pārģērbusies, taču vēlāk atklājās, ka viņai mugurā bija tās pašas drēbes, kas atnākot mājās. Tāpat Baiba bija minējusi, ka Diānai vispār nav mobilā telefona, taču vēlāk atklājās, ka Diānai tāds bija — telefonu dāvinājis viņas tēvs. Telefons tika atrasts mājās, taču tas jau bija izslēgts. Par iespējamām problēmām ģimenē liecinājušas arī Diānas rakstītas piezīmes burtnīcās, raksta «Diena».

«Diena» atgādina, ka Diānas īstais tēvs dzīvoja šķirti no ģimenes, Dobelē parādoties tikai brīvdienās. Diānu un viņas divus gadus jaunāko brāli ikdienā audzināja tikai Baiba, ko regulāri apciemoja 55 gadus vecais Andrejs, kuram ir sieva un paša bērni. Policijas raksturojumā Andrejs pēc savas dabas esot ļoti agresīvs.

Baiba īsi pēc Diānas pazušanas norādīja, ka Diāna pārnākusi no moderno deju pulciņa ap pulksten četriem, pārģērbusies, paēdusi un devusies laukā spēlēties, un līdz vakaram vairs nav bijusi. Pēc desmitiem vakarā viņa zvanījusi policijai. Baiba atzina, ka reizēm ar Andreju konfliktējusi, taču ar Diānu viņam attiecības bijušas vairāk nekā neitrālas. Jautāta, vai viņa ir pilnīgi droša, ka Andrejam nav nekādas saistības ar viņas meitas nāvi, viņa konkrēti neatbildēja, tikai šaubīgi šūpoja galvu: «Nezinu, nezinu.» Diānas pazušanas dienā māte bijusi mājās, bet Andrejs esot ieradies pie viņas ap astoņiem vakarā, labojis durvju zvanu. Policijā par durvju zvanu figurē cita versija — tas esot kalpojis kā arguments, lai Andrejs no savas ģimenes ietu pie Baibas, taču durvju zvans vēl ilgi nav darbojies, raksta «Diena».

Lai arī sākotnēji izskanēja pagalma bērnu liecības, ka Diāna redzēta vēl vakarā, tās tomēr nav apstiprinājušās, pēdējā drošā liecība policijai esot tikai par pulksten četriem.

Viena no versijām, kas arī izskaidro mātes un patēva apcietināšanu, līdz ar to varētu būt tāda, ka Diāna pēc četriem pēcpusdienā no mājas vairs nav izgājusi, starp māti un meitu ir noticis kas tāds, kā dēļ Diāna varēja gūt galvas traumu, pakrītot, atsitoties pret kaut ko un tamlīdzīgi, vēsta laikraksts. Tad palīgā saukts Andrejs, un pēc tam izdomāts plāns, kā slēpt izdarīto, imitējot to kā kāda maniaka veikumu. Saskaņā ar Krimināllikumu par nonāvēšanu aiz neuzmanības soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu.

Policija ir pārliecināta, ka Diānas ķermenis nav uzreiz novietots tajā vietā, kur tas ticis atrasts. To varot secināt ne tikai pēc tā, ka vieta iepriekš bijusi pārmeklēta, bet arī pēc ekspertīzēm. «Dienas» rīcībā esošā informācija liecina, ka ķermeņa pārvietošana, ja tāda veikta, notikusi ne vēlāk kā nedēļu pēc meitenes pazušanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu