KNAB lūdz iepazīstināt ar VK revīzijas ziņojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien nosūtījis pieprasījumu Valsts kontrolei (VK) ar lūgumu iepazīstināt biroju ar veiktās revīzijas ziņojumu un atzinumu, pamatojoties uz kuru premjers Aigars Kalvītis pirmdien  publiski paziņoja par KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece portālu «Apollo» informēja: tā kā ne lēmumu par revīzijas ziņojuma apstiprināšanu, ne arī revīzijas ziņojumu par operatīvās darbības finanšu līdzekļu uzskaiti 2006. gadā KNAB nav saņēmis, birojs nav varējis ar to iepazīties un izmantot likumā dotās tiesības apstrīdēt pieņemto revīzijas lēmumu.

Šā gada 22. maijā KNAB kā revidējamā vienība saņēmis tikai VK atsūtītu revīzijas «Starpziņojumu par operatīvās darbības finanšu līdzekļu uzskaiti 2006. gadā.» Kā savā vēstulē norāda VK, tas sagatavots saskaņā ar VK likuma 53. pantu un ir revīzijas ziņojuma projekts, kuru nosūta revidējamai vienībai, nosakot termiņus paskaidrojumu iesniegšanai. Atbilstoši tam 30. maijā KNAB sniedza paskaidrojumu par birojā izveidoto kārtību un iekšējiem normatīvajiem aktiem līdzekļu uzskaitē. Pretēji VK likuma 55. pantā KNAB kā revidējamai vienībai paredzētajām tiesībām saņemt arī lēmumu par revīzijas ziņojuma apstiprināšanu, Valsts kontrole to nav nodrošinājusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu