Rīgā notiks jau 10. «Reklāmas rīmu nakts»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Untitled

Gada aizraujošākais pasākums reklāmas gardēžiem — «Reklāmas rīmu nakts» — šogad Latvijā risināsies jau 10. reizi. 2. novembrī Kongresu namā gaidāmā allaž pievilcīgā un pārsteidzošā «rīmu» ēdienkarte sastāvēs no 500 klipiem, no kuriem 480 iepriekšējos gados programmā nav redzēti.

Programmā iekļautas starptautiskas, eksotiskas un vēsturiskas (no 1898. gada līdz mūsdienām) reklāmas, kas iemieso reklāmas pasaules vitalitāti un jaunākās tendences.

http://www.bilesuserviss.lv

«Reklāmas rīmu nakts» ir izrāde, kas notiek vairāk nekā 40 valstīs un atspoguļo vairāk nekā 60 dažādu tautību reklāmas mākslinieku radīto. Tā ir iespēja atvērt logu uz pasauli un vairāk nekā sešu stundu garumā izbaudīt krievisku, aziātisku, afrikānisku, dienvidamerikānisku atmosfēru, atklāt mongoļu, irākiešu un pat indiāņu reklāmas rullīšus. Programmā mijās seni un jauni klipi, klasika un jaunumi, kā arī, protams, daudzas sāgas ar iemīļotiem reklāmu varoņiem. Reklāmas klipiem nav veikta cenzūra: redzams gan alkohols un tabaka, gan sekss. Programma, kuras sastādītājs ir Žans Marī Bursiko, ik gadu tiek atjaunota. Klipi vienmēr ir oriģinālajā versijā un bez subtitriem, tie vienmēr tiek rādīti pilnībā. Subtitri tiek izmantoti tikai, lai katras filmas sākumā parādītu tās radīšanas gadu un valsti.

Šā gada «Reklāmas rīmu naktī» varēsim dziļāk ielūkoties Beļģijas un Šveices reklāmās, varēsim redzēt Madonnu viņas vīra Gaja Ričija uzņemtajā reklāmā, pēdējās «Volkswagen» reklāmas kampaņas, kā arī daudzu pazīstamu kinorežisoru Parīzē uzņemtās reklāmas. Īpaša vērība tiks veltīta itāliešu 60. gadu reklāmas kino, franču kinorežisora Žana Kunāna uzņemtajiem reklāmas klipiem, kā arī Francijas abstraktās animācijas reklāmas kino no 50. gadiem. Protams, būs skatāms arī kolekcijas vecākais reklāmas klips, kā arī «Reklāmas rīmu» kulta filmas.

«Reklāmas rīmu nakts» skatāmā daļa ilgst vairāk nekā piecas stundas, taču pasākums kopumā — vairāk nekā septiņas stundas — no plkst. 20 līdz pat 3.00. Reklāmas klipu starpbrīžos apmeklētājus izklaidēs «Jaffa Riga» dīdžeji un, kā ierasts, notiks dažādas atraktīvas prezentācijas, atrakcijas un citas aktivitātes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu