Loskutovs noilguma dēļ aicina izbeigt pret viņu sākto disciplinārlietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim, kurā viņš aicina izbeigt pret viņu sākto disciplinārlietu, jo tai iestājies noilgums.

Vēstulē premjeram Loskutovs norāda, ka 24. septembrī Kalvītis, pamatojoties uz Valsts kontroles 2007. gada 7. jūnija revīzijas atzinumā sniegto informāciju par ilgstoši pieļautiem finanšu pārkāpumiem KNAB darbībā, izdevis rezolūciju, kurā minēta disciplinārlietas ierosināšana pret Loskutovu. Revīzijas atzinumu premjers saņēmis 2007. gada jūnijā, bet lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu viņš pieņēmis 2007. gada 24. septembrī, proti, pēc četriem mēnešiem.

Loskutovs norāda, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 25. panta 3. daļa noteic, ka «biroja priekšnieks ne vēlāk kā mēnesi no disciplinārpārkāpuma atklāšanas dienas ierosina disciplinārlietu», bet Darba likuma 90. panta 3. daļa paredz, ka «piezīmi vai rājienu izsaka ne vēlāk kā viena mēneša laikā no pārkāpuma atklāšanas dienas».

Šā paša likuma 101. panta 3. daļa noteic, ka «darba devējs var uzteikt darba līgumu ne vēlāk kā viena mēneša laikā no pārkāpuma atklāšanas dienas». Arī atbilstoši Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 19. panta 2. daļai «disciplinārlieta ierosināma ne vēlāk kā mēneša laikā pēc tam, kad iestāde saņēmusi informāciju par faktiem vai pati ir konstatējusi faktus, kas liecina par iespējamā disciplinārpārkāpuma izdarīšanu. Par informācijas saņemšanas dienu uzskatāma diena, kad informācija reģistrēta iestādes lietvedībā vai iestādē dokumentāri fiksēts pārkāpuma fakts».

Ievērojot iepriekš minēto, 2007. gada 7. jūnija lēmums par disciplinārlietas ierosināšanu tika pieņemts pēc noilguma termiņa beigām, līdz ar to disciplinārlieta izbeidzama noilguma dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu