Par draudu izteikšanu «Dienas Biznesa» žurnālistam sākts kriminālprocess

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par izteiktajiem draudiem laikraksta «Dienas Bizness» (DB) žurnālista Aigara Kauliņa dzīvībai.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš, tā kā process ir tikko sākts un policija veic procesuālās darbības, pagaidām nekāda plašāka informācija netiks sniegta.

Kā vakar informēja Latvijas Televīzijas ziņu raidījums «Panorāma», policija žurnālistam nodrošina apsardzi. Kauliņš «Panorāmu» informēja, ka viņš nupat atgriezies no atvaļinājuma un pa telefonu saņēmis draudus krievu valodā. Žurnālists pieļāva iespēju, ka draudi varētu būt izteikti par laikrakstā DB publicēto rakstu sēriju par finanšu piramīdu.

Kā liecina informācija laikraksta mājaslapā atrodamajos rakstos, Kauliņš rakstīja par ieguldījumiem investīciju fondā, kas garantē ienesīgumu līdz pat 135%. Fonds «European American Prosperity Trust Corp» (EAPTC), kas jau iepriekš mainīja nosaukumu, esot pārdēvēts par «Mulberry Group».

Laikraksts, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, šā gada augustā ziņoja, ka informācijas konsultanti, kas līdz šim darbojās EAPTC, darbojas arī jaunajā uzņēmumā un cilvēkiem norāda, ka uzņēmums vien esot mainījis nosaukumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija DB paskaidroja, ka gan EAPTC, gan jaunais uzņēmums nav uzraugāmo uzņēmumu sarakstā, taču materiāli par EAPTC ir nodoti Ekonomikas policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu