Vai tu spēj draugam pateikt «nē»?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Veidojot attiecības, viss ir atkarīgs no tevis. Pirmais solis ir apzināties, ka ikviens sapņo pats savu sapni par to, kādām attiecībām jābūt, kā izveidot draudzību, lai tā apmierinātu abas puses. Skaidri zinām vien to, ko mēs otram cilvēkam varam dot, ko gaidām no viņa. Došanai un ņemšanai jābūt proporcionālai.

Bet cik daudz mēs varam prasīt no otra?

Gadās, ka draugs prasa no mums par daudz. Tad mums ir tiesības viņam pateikt «nē». Protams, tas draugam izraisa dusmas, jo viņš nesaprot, kā labākais draugs var atteikt grūtā brīdī. Tev nav jāpieņem sava drauga dusmas, bet tu vari viņam ļaut dusmoties.

Veidojot jaunas attiecības, tev jāsaprot, ka tu spēj būt atbildīgs tikai par savu attiecību pusi — par sevi. Tavas problēmas ir tavas problēmas. Ir reizes, kad tev negribas nevienu iesaistīt, negribas dalīties, jo pašam gribas tikt galā ar visu. Ja arī kāds mēģina bez tavas atļaujas risināt tavas problēmas, viņam ies plāni. Ar tām jātiek galā mums pašiem, nevis mūsu draugiem (partnerim, vecākiem).

Bet ko darām mēs? Mēs cenšamies būt atbildīgi arī par otru pusi. 

Katras attiecības veido divi cilvēki. Viens esi tu, un otrs ir tavs draugs vai partneris (ģimenes locekļi). Tu esi atbildīgs tikai par to, kas nāk no tevis, tu neesi atbildīgs par otru. Vienalga, lai cik tuvi jūs esat, lai cik ļoti tu viņu mīli, tu nevari būt atbildīgs par to, kas notiek otra cilvēka prātā. Tu nekad nevari zināt, ko šis cilvēks jūt, kam tic, ko domā.

Tu par viņu nezini neko. Vienkārši neviens nevar zināt par otru visu. Vienmēr paliek kaut kas, ko mēs nestāstām nevienam.

Mēs zinām, ka mūsu partneris, draugs ir pilnībā atbildīgs par sevi. Ja mēs cienām otru pusi, attiecībās vienmēr būs saskaņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu