Premjers: ja nerīkosies Šlesers, rīkošos es

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Satiksmes ministram Aināram Šleseram jāpārbauda, vai tiešām VAS «Latvijas Pasts» (LP) nesaimnieciskas rīcības dēļ, noslēdzot līgumu ar SIA «Attīstības aģentūra» par LP centrālās ēkas iznomāšanu, zaudējis divus miljonus latu, norāda Ministru prezidents Aigars Kalvītis. Ja Valsts kontroles atklātais atbilst patiesībai, Šleseram būs «attiecīgi jārīkojas», uzskata Kalvītis.

Premjers skaidroja, ka šis gadījums nav viņa kompetencē, apstākļi jāpēta un jāvērtē Šleseram. «Ministram jāreaģē ļoti konsekventi, jo Latvijas Pastam šobrīd ir lielas problēmas ar finansēm, tostarp maksātspējas problēma. Ja Valsts kontroles ziņotais apstiprināsies, ministram būs jāpieņem lēmums. Ja Šlesers nerīkosies, rīkošos es,» sacīja Kalvītis.

VK revīzijā secinājusi, ka pērn «iznomāšanas konkursā» noslēgtais līgums ar SIA «Attīstības aģentūra» ir finansiāli neizdevīgāks par tās pašas SIA «Attīstības aģentūra» iepriekšējā «priekšlikumu konkursā» iesniegto piedāvājumu, lai gan abi SIA «Attīstības aģentūra» piedāvājumi tika iesniegti tikai ar piecu mēnešu intervālu. Sākotnēji Latvijas Pasta ieņēmumi būtu aptuveni septiņus miljoni latu, bet noslēgtais līgums paredz saņemt nepilnus piecus miljonus. Neiegūtie līdzekļi veido apmēram divus miljonus latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu