«Cosmos» gūst panākumus Azerbaidžānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar milzīgām publikas ovācijām, kā arī ļoti atzinīgiem mūzikas kritiķu vārdiem grupu «Cosmos» pagājušās nedēļas nogalē uzņēma Baku džeza festivāls «Zelta rudens» («Золотая осень») — festivāls ar ļoti senām tradīcijām; festivāls, kas jau izsenis dēvēts par vienu no Austrumeiropas/Rietumāzijas džeza epicentriem.

Šī bijusi pirmā «Cosmos» vizīte Azerbaidžānā, taču grupas dalībnieki ir saviļņoti par viesmīlīgo uzņemšanu, kā arī publikas vētraino atsaucību koncertā Baku Valsts filharmonijā. Festivāla organizatori no visiem dalībniekiem visaugstāk novērtējuši tieši latviešus un izteikuši vēlmi nākamgad grupu «Cosmos» redzēt kā festivāla «seju».

Šogad «Zelta rudens» žanriskais spektrs bijis plašs — no gruzīnu tautas mūzikas, fusion un džeza pasaulslavenā ansambļa «The Shin» izpildījumā līdz «Clive Brown & The Shekinah Singers» gospeļmūzikas meistarklasēm. Tāpat festivālā bija iespēja dzirdēt visdažādāko stilu a cappella grupas: ukraiņu «ManSound», baltkrievu «Camerata», kā arī maskaviešus no «A Cappella ExpreSSS». Taču nedalītu uzmanību un ļoti atzinīgus vārdus teju vai visos par mūziku rakstošajos izdevumos izpelnījusies latviešu grupa «Cosmos».
«Koncerts, par kuru publika bija vienkārši sajūsmā!» — tā «Cosmos» uzstāšanos raksturo ziņu aģentūra «1st News Azerbaijan». «Viņu koncerts bija vienkārši izcils,» lasāms izdevumā «LifeTrend». «Kā visi vokālie ansambļi, kuri ielūgti uz festivālu, arī latvieši dziedāja a cappella. Bet — darīja to ar patiesu vieglumu, kas arī liecina par augstu profesionalitāti. Nudien organizatori mūs nav mānījuši — šeit atvesti tikai labākie,» teikts portāla «Day.Az» slejās.

Latvijā «Cosmos» koncertā redzēsim tikai nākamgad, taču patlaban aktīvi noris sagatavošanas darbi grupas pirmā koncerta DVD izdošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu