Tuvojas Ziemeļvalstu Filmu dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 12. līdz 20. oktobrim kinoteātra «Rīga» Mazajā zālē norisināsies IX Rīgas Ziemeļvalstu Filmu dienas, ko organizē Starptautiskais Kino centrs.

Deviņās dienās skatītājiem tiks piedāvāta iespēja noskatīties 12 jaunākās filmas no Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Filmu dienās būs pārstāvēti tādu režisoru kā Lūkasa Mudisona, Larsa fon Trīra, Kristofera Bo u. c. jaunākie darbi.

Jau tradicionāli tiks apskaņots kāds no Ziemeļvalstu kino klasikas paraugiem. Šoreiz kā īpašs notikums kino cienītājiem tiks piedāvāta dāņu režisora Svena Gādes 1921. gada filma «Hamlets», kas tiek raksturots kā viens no visradikālākajiem Šekspīra lugas ekranizējumiem. Tajā galveno lomu atveido viena no spilgtākajām mēmā kino zvaigznēm Asta Nīlsena.

Ziemeļvalstu Filmu dienas kļuvušas par regulāru tradīciju Latvijas kino dzīvē kopš 90. gadu sākuma. Filmas vērtē Mediju žūrija, kas piešķir Filmu dienu galveno balvu — «Ziemeļu galdu», kā arī skatītāji — nobalsojot.

Biļešu iepriekšpārdošana notiek jau no 8. oktobra kinoteātra «Rīga» biļešu kasēs, cenas no 2,50 līdz 4,50 latiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu