Maizītis: par KNAB pārkāpumiem nav pamata sākt kriminālprocesu [papildināts]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis piektdien valdības izveidoto komisiju, kas lems par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbilstību ieņemamam amatam, iepazīstināja ar prokuratūras veiktās pārbaudes rezultātiem. Maizītis atzina, ka pārbaudes rezultāti ir līdzīgi Valsts kontroles (VK) ieteikumiem, taču pārbaudē nozieguma aizdomas nav apstiprinājušās un patlaban neesot pamata pret kādu sākt kriminālprocesu.

Maizītis klāstīja, ka prokuratūra piekrīt VK par neskaidrībām un pārkāpumiem grāmatvedības uzskaitē, taču tā dēļ nekādas materiālās vērtības nav pazudušas. «Nav konstatēts, ka kaut kas iztrūktu,» žurnālistiem sacīja Maizītis.

Jautāts, vai Maizītis neizjūt politisku spiedienu no citiem komisijas locekļiem, viņš norādīja, ka ar to nav saskāries. «Man ir savs viedoklis, man ir sava pārliecība. Neviens nav spējīgs ietekmēt manu viedokli,» uzsvēra ģenerālprokurors. Viņš komisijas sastāvā ir vienīgais tiesībsargājošo institūciju pārstāvis, pārējie ir politiķi. Lai gan ģenerālprokurors atzīst, ka komisijā būtu jābūt arī profesionālām personām grāmatvedības jomā, tomēr komisijas darbs esot profesionāls un tās dalībnieki labi orientējas situācijā.

Maizītis atzina, ka komisijā notiek diskusijas, kā tiks pieņemts gala lēmums — vai tā būs balsošana vai kāds cits lēmuma pieņemšanas veids, jo mehānisms, kā tas darāms, nav noteikts.

Lēmumu valdības izveidotā komisija pieņems pirmdien, taču Maizītis atteicās komentēt, kam par labu tas tiks pieņemts.

Komisijas sastāvā esošais Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars portālam «Apollo» pēc sēdes norādīja, ka iestādes vadītājam ir jāatbild, kas notiek viņa vadītajā iestādē. «Tā nav kaut kāda valsts aģentūra, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam jārāda priekšzīme, jāizstrādā jauna likumdošana, jāpilnveido esošā. Un Loskutova kungs savā amatā nestrādā pirmo gadu.» Viņš norādīja, ka nesakārtota grāmatvedība rada korupcijas iespējamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu