Arī Austrālijā meitenes grib seksu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Knāķis

«Man ir sekmīga karjera, lieliski draugi un pašai sava māja. Vienīgais, kur esmu zaudētāja, ir mana seksuālā dzīve...» (Citāts no vēstules no Austrālijas — brīvs tulkojums no angļu valodas.)

Psihoterapeites Ineses Putnieces komentārs:

«Acīmredzot atrašanās vieta nemazina cilvēciskas problēmas un sarežģījumus, vienalga, vai tu dzīvo Latvijā vai Austrālijā. Arī tur cilvēki savā ikdienas dzīvē ir pārslogoti un stresaini un tad kādā brīdī attopas, ka kaut kā tomēr trūkst.

Seksuālā dzīve IR ļoti būtiska mūsu dzīves sastāvdaļa. Un tomēr. Neliksies taču gultā katru reizi ar pirmo pretimnācēju tikai tāpēc vien, ka pagaidām nav izdevies nodibināt stabilas partnerattiecības!

Diez vai mierinājumam kalpos atsevišķu pētījumu rezultāti, ka mūsdienās cilvēki aizvien mazāk nodarbojas ar seksu un neizjūt pat vajadzību pēc tā, aizpildīdami savu dzīvi ar darbu un citām interesēm. Ja esi seksuāli aktīvā vecumā, bet īpaši, ja redzi, ka draugiem tā visa ir pārpārēm, tas izklausās pat neticami. Tādā brīdī ir dabiski just skaudību, greizsirdību un pat dusmas uz tiem, kam paveicies vairāk nekā tev pašam. Dabiski, ka visi citi sasniegumi pašam savā dzīvē der kā neliels sāpes remdinošs plāksteris, tomēr tikai uz īsu brīdi.

Jāsaka, ka informācijas Keitas vēstulē ir tik maz, ka man atliek vienīgi fantazēt, vai un cik lielā mērā patlaban šis jautājums viņai ir aktuāls. Vai tas ir tāds kā retorisks konstatējums vai tomēr jautājums: ko darīt, lai to mainītu?

Maz ticams, ka attiecības tā gluži vienkārši nokritīs no gaisa vai pēkšņi nez no kurienes uzradīsies ideālais partneris. Pašai vien zināmas pūles būs jāpieliek. Paliekot ierastajā vidē un dzīves ritmā un tikai domājot un fantazējot par iespējamām attiecībām, tā arī var palikt gaidot.

Nevaru dot kādus konkrētus padomus, jo katram vien pašam sava dzīve jādzīvo, bet varbūt ir vērts padomāt par zināmām pārmaiņām? Piemēram, nomainīt savu ierasto sporta klubu pret citu vai doties no darba uz mājām pa citu, ne ierasto maršrutu vai citā laikā? Vai ar draugiem doties atpūsties uz citu klubu? Un galu galā — pastāv taču arī internets. Iespēju ir daudz.

Protams, arī tas negarantē tūlītēju efektu, bet vismaz tas ir veids, kā pašai mēģināt ieviest pārmaiņas savā dzīvē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu