Saeimas deputātu algām septembrī tērēts 151 tūkstotis latu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Septembrī Saeimas deputātu algām izmaksāti 151 147 lati. Vislielāko algu — 2407 latus — septembrī saņēmis Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (TB/LNNK). Otru lielāko algu saņēmusi Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece — 2338 latus.

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS), kurš septembra beigās atstāja amatu un nolika deputāta mandātu, septembrī saņēmis 1904 latus.

Tagadējais Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) pagājušajā mēnesī ar darbu parlamentā nopelnījis 798 latus. Daudzem Saeimas izmaksātā alga ir salīdzinoši mazāka, jo viņš Saeimas priekšsēdētāja pienākumus pilda tikai no septembra beigām, bet līdz tam viņš bija Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs un algu viņam maksāja ministrija, bet Saeimā viņš saņēma tikai samaksu par darbu komisijās.

Pašlaik Saeimas deputāta amatalga ir 1120 lati, taču no nākamā gada plānots algu palielināt līdz 1280 latiem.

Saeimas deputātu algu ikgadējais paaugstinājums ir iestrādāts Saeimas kārtības rullī, kurš nosaka, ka deputāta pamatalga piesaistāma, vadoties pēc Centrālās statistikas pārvaldes oficiālā statistikas paziņojuma.

Tajā tiek atspoguļots valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmērs, un deputātiem tas tiek noapaļots latos, piemērojot koeficientu 3,2.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu