Loskutova likteni lems valdība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokurora Jāņa Maizīša vadītā komisija, izvērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbilstību amatam, nav pieņēmusi lēmumu, vai Loskutovam jāpamet darbs KNAB. Komisija valdībai iesniegs pārbaudes laikā noskaidrotos faktus, uz kuriem balstoties tai būs jāpieņem lēmums.

Komisijas ziņojums, kurā izklāstīti darba rezultāti, pirmdien tiks nodots valdībai, lai tā pieņemtu lēmumu par KNAB vadītāju, portālam «Apollo» pastāstīja prokuratūras pārstāve Dzintra Vītoliņa. Jā lēmums būs Loskutovam nelabvēlīgs, Saeima balsos par viņa atstādināšanu no amata.

Iepriekš Maizītis atzina, ka pārbaudes rezultāti ir līdzīgi Valsts kontroles (VK) ieteikumiem, taču pārbaudē nozieguma aizdomas nav apstiprinājušās un neesot pamata pret kādu sākt kriminālprocesu. Maizītis klāstīja, ka prokuratūra piekrīt VK par neskaidrībām un pārkāpumiem grāmatvedības uzskaitē, taču tā dēļ nekādas materiālās vērtības nav pazudušas. «Nav konstatēts, ka kaut kas iztrūktu,» žurnālistiem sacīja Maizītis.

Loskutova darbības izvērtēšanas komisijā darbojas Maizītis, Saeimas deputāti Juris Dalbiņš (TP) un Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) un aizsardzības ministrs Atis Slakteris (TP).

Komisijas sastāvā esošais Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars portālam «Apollo» iepriekš norādīja, ka iestādes vadītājam jāatbild, kas notiek viņa vadītajā iestādē. «Tā nav kaut kāda valsts aģentūra, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam jārāda priekšzīme, jāizstrādā jauna likumdošana, jāpilnveido esošā. Un Loskutova kungs savā amatā nestrādā pirmo gadu.» Viņš norādīja, ka nesakārtota grāmatvedība rada korupcijas iespējamību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu