Latvijas iedzīvotājiem svarīgākā dienas maltīte ir brokastis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju katru dienu no rīta ēd brokastis, teikts gastronomijas vortāla «Kursuzsauks.lv» veiktajā iedzīvotāju aptaujā.

59% aptaujas dalībnieku atzīst, ka brokastis viņiem ir svarīgākā dienas ēdienreize, tāpēc katru dienu viņi cenšas iesākt ar kārtīgu rīta maltīti. Savukārt 8% aptaujāto atzīst, ka brokastis ēd tikai brīvdienās, jo darbdienu rītos labprātāk dažas minūtes vairāk velta miegam, nevis brokastu pagatavošanai. Īpaši tas jūtams galvaspilsētā, kur dzīves ritms ir daudz straujāks nekā citās Latvijas pilsētās, tāpēc droši var teikt, ka brokastis biežāk neēd tieši rīdzinieki.

12% no 3780 aptaujātajiem brokastis ēd neregulāri, atkarībā no apstākļiem. Par spīti dažādām veselīga uztura popularizēšanas kampaņām plašsaziņas līdzekļos, joprojām pietiekami daudz (21%) ir arī tādu, kas brokastis neēd vispār, tomēr, salīdzinot ar situāciju gadu iepriekš, viņu skaits turpina samazināties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu