Rīgas cirks pakāpeniski atteiksies no savvaļas dzīvnieku izmantošanas priekšnesumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Saistībā ar Kultūras ministrijas (KM) prasību Rīgas cirkam izstrādāt darbības stratēģiju 2017.-2020.gadam, paredzot tajā pāreju uz darbības modeli bez savvaļas dzīvnieku izmantošanas priekšnesumos, Rīgas cirks strādās pie programmām bez savvaļas dzīvnieku dalības, pastāstīja Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska.

«Tad nerādīsim kaut ko. Neiešu jau kauties ar augstāk stāvošajiem,»

sacīja Lipinska.

Viņa uzsvēra, ka Rīgas cirks veido konceptuālas programmas un jau tagad savvaļas dzīvnieki katrā programmā nepiedalās.

«Divas trešdaļas programmu ir bez savvaļas dzīvniekiem, jo tas ir dārgi

un mēs finansiāli to nevaram atļauties,» izteicās cirka direktore, piebilstot, ka tāda būs arī cirka jaunākā programma.

Lipinska norādīja, ka cirka apmeklētāju intereses netiek ņemtas vērā, un atsaucās uz pagājušā gada izskaņā veiktu Rīgas cirka apmeklētāju aptauju, kurā vairāk nekā 90% respondentu uzskatīja, ka dzīvnieku izmantošana cirkā vērtējama pozitīvi.

«Patlaban sabiedrībai un medijiem ir ļoti sakāpināta interese par cirku, uzskats, ka mēs esam nederīgi un arhaiski,» sacīja Lipinska.

Kā ziņots, saistībā ar šī brīža apgrūtinājumiem VSIA «Rīgas cirks» darbībā KM secinājusi, ka nepieciešams komplekss un ilgtspējīgs risinājums veiksmīgai Rīgas cirka darbības nodrošināšanai nākotnē, un uzdevusi cirka valdei līdz šā gada 30.novembrim izstrādāt cirka darbības stratēģiju 2017.-2020.gadam, paredzot tajā pāreju uz darbības modeli bez savvaļas dzīvnieku izmantošanas priekšnesumos.

Kā informēja ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule, iemesls apgrūtinājumiem Rīgas cirka darbībā ir gan ēkas tehniskais stāvoklis, gan daļas sabiedrības paustā nostāja pret savvaļas dzīvnieku izmantošanu cirka priekšnesumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu