Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Zagorska gatavo: lasis sparģeļos ar anšovu un citronu mērci

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Dziedātāja Elizabete Zagorska pavāršova La Dolce Vita. Ar Roberto jauno sezonu sāka ar gardu, ātru, izpildījumā vienkāršu un ļoti īpašu recepti – Elizabete gatavoja lasi sparģeļos ar anšovu un citronu mērci!

Šo ēdienu dziedātājas mājās visbiežāk gatavo viņas vīrs, bet īstā «vaininiece» tomēr ir Elizabete – aizpagājušajos Ziemassvētkos viņa vīram uzdāvinājusi pasaulslavenā šefpavāra Džeimija Olivera pavārgrāmatu «15 minūtes virtuvē», kur šī bijusi viena no receptēm. Tātad – ja virtuvē daudz nerunā, šo ēdienu var pagatavot nieka 15 minūšu laikā!

NEPIECIEŠAMS:

- 1 paciņa mazo spargeļu;
- neliels gabals svaiga laša filejas;
- 2 lieli citroni;
- anšovi eļļā;
- 1 ķiplokgalva;
- 1 čili pipars;
- 100 g olīveļļas;
- ķirštomāti;
- 7 svaigas tīģergarneles;
- sāls;
- pipari.

Uzsilda cepeškrāsni 220 grādu temperatūrā. Abus citronus sagriež četrās daivās, pa divām liek garenā cepamtrauka stūros. Lasi sagriež strēmelēs, ieklāj cepamtraukā. Pārkaisa sparģeļus, uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, mazos gabaliņos sagrieztus anšovus, ķiploka daiviņas (to daudzums – pēc izvēles), smalki sagrieztu čili piparu un visbeidzot – veselas, nelobītas tīģergarneles. Visam pāri pārlej nedaudz olīveļļas. Cep 220 grādos 15-20 minūtes.
Šo gardo ēdienu var pasniegt gan atsevišķi, gan kopā ar salātiem. Elizabete kopā ar Roberto gatavoja zaļos salātus ar rauga pārslām, linsēklām, avokado, divām ēdamkarotēm balzamiko etiķa un nedaudz extra virgin olīveļļas.

Foto – Karīna Ziemele

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu