Svinēs Līgatnes dabas taku lācenes Ilzītes 15.dzimšanas dienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien, 11.janvārī, Dabas aizsardzības pārvaldes apsaimniekotajās Līgatnes dabas takās tiks svinēta lācenes Ilzītes 15.dzimšanas diena, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļas vadītāja Inese Pabērza.

Pasākumā tiks gaidīti gan Līgatnes dabas taku un tur mītošo dzīvnieku atbalstītāji, gan ikviens, kuram interesē dabas daudzveidība Latvijā. Apmeklētāji aicināti pulcēties plkst.14 Līgatnes dabas taku teritorijā esošajā dabas izglītības centrā «Pauguri», lai dotos kopīgi sveikt lāceni ar īpašo torti, kas gatavota no dažādiem lāčiem veselīgiem produktiem - laša, riekstiem, medus, biezpiena u.c. Tradicionāli šo sveicienu radīs un pasniegs lācenes «audžumamma», Līgatnes dabas taku darbiniece Velga Vītola.

Pēc lācenes sveikšanas pasākuma dalībniekiem būs iespēja doties tematiskā pārgājienā, iepazīstot Līgatnes dabas takas un to iemītniekus, kā arī pēdējā laikā veiktos uzlabojumus infrastruktūrā.

Līgatnes dabas takas ir Latvijā unikāls un nozīmīgs vides izglītības objekts, kas izveidots, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar mūsu valstī mītošo savvaļas zīdītājdzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un aizsardzības nepieciešamību. Aizvadītajā gadā Līgatnes dabas takas atzīmēja 40.pastāvēšanas gadadienu.

Savukārt lācene Ilzīte ir viena no pazīstamākajām Līgatnes dabas taku iemītniecēm, jo ir vienīgais zināmais lācis, kuru kopš dzimšanas ir audzinājis cilvēks. Lācene Ilzīte filmēta daudzās dokumentālās un mākslas filmās, ievērojami dabas fotogrāfi viņu iemūžinājuši savās fotosesijās.

Lācenes dzimšanas diena ik gadu tiek svinēta vienā un tajā pašā datumā un kļuvusi par sirsnīgu satikšanās pasākumu Līgatnes dabas taku kolektīvam, atbalstītājiem un dzīvnieku draugiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu